Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Foto: Regeringskansliet

Tomas Eneroth inleder Vägtransportfokus

Den 2-3 juni samlas tongivande aktörer inom transportnäringen under det digitala eventet Vägtransportfokus. Har möter du representanter för fordonstillverkare, påbyggare, myndigheter, politiker, experter och företag med smarta lösningar för dig i din vardag som verksam inom branschen.


Programmet innehåller teman som till exempel hållbar utveckling, elektrifiering, biodrivmedel, HTC-transporter och kompetensförsörjning och inleds 2 juni av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Under Vägtransportfokus möjliggörs erfarenhetsutbyte och samverkan för framtiden inom transportbranschen. Eventet riktar sig främst till dem som är verksamma inom transport- och åkeribranschen, politiker, myndigheter och beslutsfattare. Att delta är kostnadsfritt.

En av deltagarna är Henrik Sternberg, logistikforskare på Iowa State University, USA. Han kommer att prata om effekterna av EU:s reglering av godstransporterna och effekterna på företag, miljö och chaufförernas arbetsmiljö. Vägtransportfokus blir dessutom den första officiella presentationen av de nya preliminära resultaten från Cabotagestudien.

En annan programpunkt är ”Det delade väglandet – effekter av underfinansierat vägunderhåll”. Hur stoppar vi fortsatt förfall av våra vägar? Hur får vi farbara vägar i hela landet? Kommer underhållsskulden att minska i och med regeringens infrastrukturproposition som behandlas i Sveriges Riksdag inom kort – och vad säger politikerna?

Vill du läsa hela programmet, gör du det här. Elmia Lastbil är arrangören och vill du veta mer, når du dem här.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-17 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Cabotagestudien Elmia Lastbil Påbyggnad Socialdemokraterna Tomas Eneroth transporter Transportfusk