DAF Trucks lanserar ett fullständigt sortiment av avancerade lösningar för laddning av batterier i alla typer av kommersiella fordon, inklusive skåpbilar.

DAF lanserar laddningsstationer för elfordon

DAF Trucks lanserar ett fullständigt sortiment med avancerade lösningar för laddning av batterierna i lastbilarna LF Electric och CF Electric samt andra kommersiella elfordon, inklusive skåpbilar.


DAF Trucks har ett fullständigt sortiment av fasta laddningsstationer med effektnivå från 20 kW upp till 360 kW. Dessutom finns det mobila laddare med effektnivå från 24 kW upp till 40 kW.

Med laddarna på 20 kW till 50 kW får du en dags användning med en lastbil som kan laddas på kvällen eller natten.

Laddarna 120 kW och 180 kW är utformade för snabbladdning och passar för fordonsparker med elfordon som kör flera rutter eller skift. Laddaren på 180 kW kan ladda de flesta lastbilstyper på mindre än tre timmar.

Den mest kraftfulla versionen är laddaren på 350 kW, en ultrasnabb lösning för laddning av fordon med hela den nominella effekten på mindre än två timmar eller för snabbladdning av två fordon samtidigt.

Integreringen mellan DAF:s ellastbilar, laddningsmaskinvaran och nätverksprogramvaran hanteras av DAF och dess partners som har upp till tio års erfarenhet av branschen för avancerad laddning. Vid behov genomför partnerna platsbedömningar, energimodellering och montering av teknik i kundens lokaler. De utför även underhåll på laddningsutrustningen. På så vis uppstår inga problem med kommunikationen mellan lastbilarna och laddarna.

Richard Zink, chef för Marketing & Sales på DAF Trucks.
– För att kunna använda eldrivna lastbilar måste man planera och driva verksamheten på ett särskilt sätt. DAF gör omställningen så enkel som möjligt för kunderna. Vi informerar dem alltid om att ellastbilar är den investering som ger högst avkastning i en dagliga verksamheten. Från och med i dag kan vi dessutom erbjuda våra kunder förstklassig laddningsutrustning så att de kan uppnå optimal integrering mellan lastbilar och laddningsstationer, säger han.

Det går att köpa PACCAR-laddare från DAF-återförsäljare och i TRP-butiker. Hela sortimentet av laddningsstationer för elfordon har två års garanti.

Om artikeln

Publicerad: 2021-05-03 13:31
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Trucks Elektrifiering Elfordon Ellastbil laddare Laddstationer Paccar