Foto: Genre

Höll på att kvävas i lastutrymmet- ringde polisen

Under förra veckan företogs en jakt på en kyllastbil på A14 och M11 i Storbritannien. Detta efter att tre män ringde polisen för att säga att de höll på att kvävas och kämpade för att andas i lastutrymmet.


Fordonet, som tros ha kört från Frankrike, hittades så småningom på rastplatsen Brampton Hut strax innan klockan 16.30 den 17 februari. Från Dover till Brampton Hut är det cirka 2,5 timmars körtid.

De tre männen hade klarat sig och var inte skadade. Polisen i Cambridgeshire sade att männen och deras ärende nu hanteras av den brittiska motsvarigheten till Migrationsverket. Dessa händelser lyfter fram att ”slavhandel” med människor är verklighet och att polisen behöver allmänhetens hjälp, skriver Motor Transport.

Polisen säger att allmänheten bör ringa polisen direkt om de ser någon komma ut från en lastbil. Detsamma gäller om det hörs bankningar och andra liknande ljud inifrån en lastbil samt om man observerar en grupp människor på väg mot eller på väg in i en lastbils lastutrymme.

En annan varningssignal polisen tar upp, är om produkter kastas ut från ett fordon eller om något görs för att fånga andra bilisters uppmärksamhet.

Varningen kommer efter att den ideella organisationen Crimestoppers i en kampanj vädjade till transportföretag att hjälpa till med att stoppa människorsmuggling.

Under januari fängslades sju män som sammanlagt fick 92 års fängelse efter att 39 vietnamesiska migranter kvävdes inne i en kyltrailer efter att ha smugglats in till Storbritannien.

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-24 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Fripassagerare Människosmuggling Trafficking