Christian Levin, ny vd på Scania.

Christian Levin blir ny vd på Scania

Scanias styrelse har utsett Christian Levin till ny verkställande direktör och koncernchef på Scania från den 1 maj, 2021.
Chaufförspodden – Exklusivt


Christian Levin är idag operativ chef för Traton Group och har mer än 20 års tidigare erfarenhet från Scania. Utöver sin nya roll på Scania, kommer han fortsatt att ingå i verkställande ledningen för Traton SE.

Levin efterträder Henrik Henriksson som kommer att lämna Scania efter 23 år, varav mer än fem år som bolagets vd, för att börja på H2 Green Steel, ett helt nytt företag som avser att starta produktion av fossilfritt stål 2024. Henriksson kvarstår i sin befattning på Scania fram till dess att Levin tillträder som vd.

Christian Levin anslöt till Traton SE 2019 och var dessförinnan försäljnings- och marknadsdirektör för Scania och medlem av bolagets verkställande ledning. Han inledde sin karriär som management-trainee på Scania 1994 och har sedan dess haft ett flertal ledande befattningar inom bolaget. Levin har bred internationell erfarenhet och en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-23 09:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Christian Levin Henrik Henriksson Scania Vd