WEBB-TV

Carl-Erik ”Stina” Johnsson:

Stelbent byråkrati skapar onödigt jobb för innehavare av trafiktillstånd

Carl-Erik Johnsson och hans bror skaffade sig en gammal turistbuss för att, som Carl-Erik uttrycker det, ”ha lite roligt på ålderns höst”. Men även om han har lång erfarenhet av åkeriverksamhet, kom det lite som en överraskning hur krångligt och byråkratiskt det kan vara att behålla ett trafiktillstånd om man äger endast ett fordon av den typ som tillståndet gäller för.

Carl-Erik Johnsson, eller Stina som han kallas, har varit åkare i över 40 år. Hans motorintresse går inte at ta miste på. Hela hans liv kretsar runt fordon av olika slag och årsmodeller och han tillbringar många timmar i sina garage i Helsingborgstrakten.

Ett av fordonen som han äger tillsammans med sin bror är en buss. Bröderna Johnsson har inte för avsikt att slå sig in i turistbussbranschen. De har skaffat bussen för att lite då och då samla sina likasinnade vänner och ta med dem ut i Sverige och till våra grannländer – i syfte att besöka till exempel fordonsmuseum men också likasinnade intressegrupper på andra håll.


De skaffade trafiktillstånd
och andra nödvändigheter som till exempel resegaranti. Allt för att det inte skulle uppstå några problem i den planerade verksamheten. Men att äga endast ett fordon i en säsongsbetonad verksamhet innebär en hel del byråkratiskt krångel.

Stina har lagt ner mycket tid i syfte att reda ut om det verkligen kan vara rimligt att man som tillståndshavare ska behöva registrera på och av – och besiktiga ett fordon som inte används – enbart för att tillfredsställa myndigheter och politiker. Inte minst i ”coronatider”.

Se och hör hela historien om de skånska bröderna Johnssons buss som har gett eko både i Stockholm och i Bryssel…

WEBB-TV

Fler videoinslag hittar du på PROFFS WEBB-TV!

Om artikeln

Publicerad: 2020-12-23 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Byråkrati Carl-Erik Johnsson EU Stina Thomas Morell Tomas Eneroth Trafiktillstånd Transportstyrelsen Webb-TV