Circle K rundar av året med 228 nya transportbilar av Iveco

Circle K har investerat i fler än 200 nya transportbilar från Iveco under 2020. Samtliga transportbilar är av modellen Iveco Daily och är tänkta att stärka uthyrningsverksamheten med en effektiv och flexibel transportlösning, perfekt för körning i storstaden.


En stigande efterfrågan på den här typen av fordon och behovet av att byta ut äldre fordon i flottan, ledde till införskaffandet av nya fordon och för detta valde man att lägga en stororder hos Iveco.

Circle K som driver cirka 760 drivmedelsstationer runt om i landet, har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Iveco. I fordonsflottan återfinns därför redan flera transportbilar från den italienska fordonstillverkaren.

Circle K:s beställning utgör 228 lätta lastbilar av modellen Iveco Daily. Ordern inkluderar 184 Daily med påbyggt skåp och baklyft och 44 Daily skåpbil. Samtliga fordon är utrustade med den 8-stegade automatiska växellådan Hi-Matic.

Håkan Tiger, inköpschef för hyrbilar hos Circle K, säger att man sett ett uppsving när det kommer till att hyra transportbilar, framför allt till flytt.
– Med Iveco Daily får vi en flexibel transportbil med bra lastutrymme. Automatlåda är något vi ser stora fördelar med, bland annat för att slippa kopplingsproblem som vi tidigare har haft bekymmer med, säger han.
Enligt presstalespersonen hos Iveco, är lastkapaciteten på fordonen med skåp och lift, cirka 950 kilo.

Om artikeln

Publicerad: 2020-11-30 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Iveco Transportbilar