Litauen spänner musklerna och andra länder kommer att följa dem. Litauen spänner musklerna och andra länder kommer att följa dem.

Litauen:

Nu är det allvar

Litauen flaggar för att det nu är allvar och de kommer att överklaga mobilitetspaketet till EU-domstolen. Den litauiska regeringen har bestämt sig.

Vi rapporterade nyligen om att Litauen förberedde ett överklagande. Den litauiska regeringen beslutade i onsdags att vända sig till EU-domstolen och att regeringen skulle fatta beslut om detta.

Nu har hotet om att Litauen skulle överklaga mobilitetspaketet och då initialt de nya reglerna i mobilitetspaketet som nyligen trädde i kraft, blivit verklighet.

Onsdagen den 2 september, beslutade den litauiska regeringen att vända sig till EU-domstolen för att få mobilitetspaketet stoppat.

Justitieminister Elvinas Jankevicius sade att man har problem med återvändandekravet var åttonde vecka och begränsningarna för cabotagetrafik samt reglerna för utstationering och kör- och vilotiderna för chaufförer, rapporterade 15 Minutes.

Andra länder har för avsikt att göra detsamma som Litauen, säger Elvinas Jankevicius och räknar upp Bulgarien, Rumänien, Ungern, Polen, Lettland, Estland, Malta och Cypern som också motsatt sig reformerna både i Rådet och i EU-parlamentet.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-04 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: EU-domstolen Litauen Mobilitetspaketet Överklagan