Mobilitetspaketet

Listar alla artiklar taggade med: Mobilitetspaketet

Framgång för Mobilitetspaketet idag – ”fordon ska återvända till etableringslandet”

Mobilitetspaketet gick nyss i omröstningen vidare till triloger med Rådet. Överraskningen finner vi i cabotagefrågan som innebär att fordonet ska återvända till etableringslandet under ”cooling off-perioden”.
TRP

Beslut idag: Mobilitetspaketet kommer till röstning i plenum

Östblocket ändrade inte agendan idag. Det blir röstning om mobilitetspaketet i plenum imorgon.
Yara

Kampen om mobilitetspaketet fortsätter – risken stor för ökad social dumping

Gårdagens votering om mobilitetspaketets fortsättning, resulterade i att endast ett fåtal ändringsförslag röstades bort. Det är fortfarande cirka 1 500 kvar och splittringarna mellan grupper, partier och länder är påtaglig. Idag hålls ytterligare ett möte för att lösa hur de kvarvarande förslagen ska kunna hanteras i plenum imorgon. Kommer östblocket att acceptera lösningarna?
VBG onspot

KD: ”Tajanis beslut ingen högerkomplott”

Mobilitetspaket eller inte – i morgon avgörs det

Att talman Antonio Tajani avblåste omröstningen av Mobilitetspaketet, var en överraskning, men egentligen inte. Och var det, efter att medlemmar i EPP- och ECR-gruppens försökt påverka röstningens vara eller icke vara, ett resultat av en ”högerkomplott”? Här går meningarna isär mellan höger och vänster. Tisdagen blir en svettig dag för parlamentarikerna då flera timmar kommer att gå åt för att rösta om de många ändringsförslagen.
Meca Tunga Delar

TIA, HSS och Agorà 2.0 om talmannens beslut: ”Man blir milt sagt förbannad”

Här Stannar Sverige och Truckers International Association har under flera år arbetat hårt med de möjligheter de har, att driva på arbetet för en sundare transportnäring och bättre villkor för chaufförerna. Nu stod man vid ett stort delmål – röstningen om Mobilitetspaketet. Idag skulle det ske. Nu har röstningen stoppats av talmannen Antonio Tajani.
VBG onspot

Allvarligt bakslag:

Kommissionens talman stoppar omröstning av mobilitetspaketet

I förrgår röstades det fram att det faktiskt skulle bli en omröstning om Mobilitetspaketet i skarpt läge redan denna vecka. Något som välkomnades av inte minst Peter Lundgren (sd) och Marita Ulvskog (s). Idag, för en liten stund sedan, stoppades den kommande röstningen.
TRP

Dramatisk omröstning om mobilitetspaketet – två röster avgjorde resultatet

Vägen till gårdagens omröstning rörande mobilitetspaketet har varit både lång och omständlig, präglad av osäkerhet ”ända in i kaklet”. Nu blev det bestämt att det kommer att bli en slutgiltig röstning om mobilitetspaketet som innehåller en rad känsliga frågor vilka sannolikt bidragit till den långdragna processen. Sprickan mellan Öst och Väst är nu uppenbar.
Hultsteins

Fortfarande råder stor osäkerhet inför omröstningen om Mobilitetspaketet

Torsdagen den 7 mars beslutade Europaparlamentets politiska gruppers ordföranden att preliminärt inkludera de sociala- och marknadsaspekterna i det första mobilitetspaketet. Det vill säga att utstationering av förare, färdskrivare, kör- och vilotider, cabotage och marknadstillträde inkluderas på agendan för Parlamentets plenarsession den 25-28 mars.
Nokian

Ändringar i mobilitetspaketet presenteras för splittrat EU

Nu kommer nya ändringar i mobilitetspaketet för Europaparlamentet att ta ställning till och att besluta om huruvida det räcker för att kunna rösta om mobilitetspaketet. De politiska grupperna är splittrade i frågorna varför det kvarstår en osäkerhet kring huruvida bedömningen görs att det blir tillräcklig uppslutning för att kunna rösta alls.
Aspök

Arbetet med mobilitetspaketet riskerar haverera

Europaparlamentets röstning om mobilitetspaketet i plenum, har skjutits upp. Inget nytt datum är satt. Röster har höjts för att röstningen ska ske efter EU-valet då nya parlamentariker installeras. Om så blir fallet, blir det sannolikt till att börja om hela arbetet igen.