Här tog resan slut för den 37-årige rumänske föraren. Foto: Bundespolizeiinspektion Kiel Här tog resan slut för den 37-årige rumänske föraren. Foto: Bundespolizeiinspektion Kiel

Tysk polis hittade stöldgods för 550 000 på rumänskt trailerekipage

När den tyska polisen stoppade ett rumänskt trailerekipage som nyligen rullat av färjat från Danmark i Puttgarden, kunde man konstatera att det ombord på trailern fanns mängder med stöldgods.

Enligt de frakthandlingar som den 37-årige rumänske föraren visade för polisen, bestod lasten av en Mercedes Sprinter samt två mindre grävmaskiner.

Så långt stämde handlingarna med verkligheten. Men polisen fann dessutom en mängd dyrbara verktyg av märkena Makita, Festool, Hilti och De Walt.

Då föraren inte kunde visa upp kvitton på verktygen, kontaktade den tyska polisen sina danska kollegor. Snart stod det klart att såväl grävmaskinerna som verktygen hade stulits i Danmark.


Efter samråd med
åklagarmyndigheten i Lübeck, greps föraren och såväl trailerekipaget som godset ombord togs i beslag.

Nu utreds ärendet av den tyska polisen. Föraren är misstänkt för häleri av godset vars värde man uppskattar till cirka 50 000 euro, runt 550 000 svenska kronor.

Bland annat 17 kartonger med märkesverktyg fanns ombord på den rumänska trailern. Foto: Bundespolizeiinspektion Kiel
Bland annat 17 kartonger med märkesverktyg fanns ombord på den rumänska trailern. Foto: Bundespolizeiinspektion Kiel

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-23 15:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Bundespolizei Danmark Häleri Puttgarden Smuggling Stöldgods Tyskland