Danmark

Listar alla artiklar taggade med: Danmark

1,5 års fängelse och 12 års inreseförbud efter maskinstöld – i Danmark

En man från Litauen stoppades i somras vid Padborg I Danmark, nära gränsen mot Tyskland. På hans lastbil fanns maskiner som inte tillhörde honom – och nu har det danska rättsväsendet sagt sitt.

Cykeltjuvar gick på pumpen

Stöldturné i Danmark slutade med fängelse och utvisning

Att stöldgods flödar ut över landets gränser är ingen hemlighet. Problemet har vi så klart inte endast i Sverige. I Danmark stoppades i september två ukrainska medborgare i en lättlastare, på väg ut ur landet med cyklar värda cirka 265 000 svenska kronor i skåpet.

Fängelse och dryga böter efter drograttfylla och förarkortsfusk

Att framföra ett fordon när man är påverkad av droger är aldrig någon bra idé. Livsfarligt, så klart. Och ännu farligare om man kör ett tungt fordon. Att dessutom använda en annan persons förarkort är inget man skämtar bort. Och definitivt inte om man dristar sig till att göra det i Danmark. Tilltaget har nu fått sitt rättsliga efterspel.

Danska polisen: ”Han må finde sig en ny lastbil”

En polsk åkare måste leta efter en ny lastbil efter att hans nuvarande har tagits i beslag av polisen i Sydøstjylland. Orsaken till det står att finna i en inspektion som Tungvognscenter Syd gjorde på måndagsmorgonen i danska Middelfart.

Körning utan förarkort kostade 220 000 – i Danmark

En tysk åkeriägare och dennes chaufför dömdes nyligen av rätten i danska Kolding att betala dryga böter för körning utan förarkort i färdskrivaren.

Fuskande chaufför och åkare får böta 490 000 – i Danmark

En holländsk åkare och dennes arbetsgivare krävs på sammanlagt 342 000 danska kronor (cirka 490 000 SEK) efter att chauffören har ertappats med att ”kraftigt” ha överskridit kör- och vilotidsreglerna under de senaste 28 dagarna.

50 000 i böter blev 82 000 – efter smitning

Att det är dumt att smita från böterna kan en makedonsk chaufför skriva under på efter ett dyrt möte med danska Tungvognscenter Syd. Ett möte som skulle visa sig bli ännu dyrare efter chaufförens ogenomtänkta beslut häromdagen.

Människosmuggling med svenska lättlastare slutade med fängelse

Två män från Syrien, bosatta i Sverige, har i Danmark dömts till fem månaders fängelse och utvisning med inreseförbud i sex år för människosmuggling. De båda körde varsin lätt lastbil när den danska tullen stoppade dem vid gränsen i Kruså i södra Jylland i juni i år.

I augusti går startskottet för Danmarks största rally för veteranlastbilar

I augusti kan den som gillar synen och ljudet av gamla lastbilar få sitt lystmäte i danska Sæby strax söder om Fredrikshamn. Den 14:e går startskottet för Nordjysk Veteranrally där cirka 180 gamla pärlor förväntas ställa upp.

Dansk polis varnar för ökat antal dieselstölder

Dieselstölder är självklart inte enbart ett ”svenskt problem”. Nu går den danska polisen ut och varnar bland annat chaufförer och åkerier för det ökande antalet stölder på danskt territorium - i synnerhet i norra Jylland.