Storbritanniens logistik behöver lågkvalificerad personal från EU

I Storbritannien är det inte endast Covid-19 som skapar personalbrist inom transport- och logistiknäringen. Även det annalkande Brexit fick alarmklockor att ringa när regeringen presenterade det poängbaserade immigrationssystemet.

Efter regeringens tillkännagivande av det nya systemet för immigranter, finns det tecken på att transport- och logistiknäringen står inför ett underskott av viktig arbetskraft. Systemet som presenterats kommer att begränsa antalet lågkvalificerad arbetskraft att komma in till Storbritannien.

Peter Ward är vd på UK Warehousing Association.
– Företag som verkar inom logistik- och lagerindustrin behöver tillgång till lågkvalificerad, lågkostnadsarbetskraft. Eftersom Storbritannien har låg ungdomsarbetslöshet, har sektorn traditionellt sett kompletterat arbetskraften med personal från EU, säger han till Transport News.

Han säger vidare att man hoppas att majoriteten av de EU-medborgare som just nu arbetar i Storbritanniens lager och distribution, ska välja att stanna i landet genom att ansöka om tillstånd.
– Situationen kommer att öka rekryteringstrycket som branschen redan upplever, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-26 10:26
Kategori: Nyheter
Taggar: Brexit Covid-19 EU Logistik Personalbrist Storbritannien