Toalettbrist fortfarande hett ämne i Storbritannien

Vi har tidigare berättat om brittiska yrkesförares problem med bristen på tillgång till sanitära faciliteter. Nu är det dags igen när FTA riktar kritik mot den brittiska regeringen som misslyckas med att förbättra förhållandena. Problemet uppmärksammades även under UN World Toilet Day.

Toalettbristen är ingen ”skitsak” för brittiska yrkesförare. Brittiska regeringen har tidigare utlovat förbättringar och utöka antalet toaletter för yrkesförare. FTA anser att löftet inte infrias och riktar nu skarp kritik mot regeringen.

Kritiken kommer efter att FTA gjort en undersökning som avslöjade att nästan alla tillfrågade upplevde att tillgången till sanitära anläggningar inte förbättrats under de 18 månader som gått. En del förare menar att det till och med blivit värre än tidigare, står det i Motor Transport.

För er som inte visste det, finns det en särskild dag för just toaletter. UN World Toilet Day hölls den 19 november. En av talarna var Storbritanniens policy director Elizabeth de Jong som i sitt tal sade att brittiska yrkesförare nekas deras lagstadgade mänskliga rättighet till sanitet so följd av bristen på toalettanläggningar utmed brittiska motor- och motortrafikleder.

Elizabeth de Jong uppmanade regeringen att prioritera tillhandahållandet av sanitära faciliteter för yrkesförare i Storbritannien.

Hon tillade att logistiksektorn är livsnerven i den brittiska ekonomin so säkerställer att företag, skolor och sjukhus får det de behöver för att kunna drivas. Trots det värdefulla som yrkesförare bidrar med till ekonomin, nekas de tillgång till helt grundläggande bekvämligheter.
– Ingen annan industri eller verksamhet hade förväntats fungera utan att de anställda har tillgång till toaletter, så varför ska det inte gälla för yrkesförare, avrundade Elizabeth de Jong.


Om artikeln

Publicerad: 2019-11-20 12:14
Kategori: Nyheter
Taggar: FTA Sanitet Storbritannien Toaletter UN World Toilet Day Yrkesförare