”Rekordlåg hanteringstid” hos APM Terminals Gothenburg

APM Terminals Gothenburg har en rekordlåg hanteringstid på 25 minuter, jämfört med snittet i Europa som ligger på 56 minuter. Allt enligt ett pressmeddelande från APM Terminals. Hanteringstid beskrivs som den tid det tar för lastbilen att köra igenom första bommen i terminalen, tills att den passerar sista bommen på väg ut.

APM Terminals Gothenburg har under 2018-2019 installerat två automatiserade portar med självservice. Som ett led i att installera dessa portar, genomförde de en mängd tester som inte bara omfattade över 4 500 lastbilar, utan även viktiga inspel från kunderna. Testerna resulterade i en standardlösning, som utgår ifrån att minimera mötet mellan människa och maskin.

Den nya lösningen har resulterat i både kortare hanteringstid och ökad säkerhet för personal och chaufförer som vistas på terminalen. Tillsammans med de nya automatiserade portarna, har APM Terminals Gothenburg dubblat sin kapacitet att ta emot lastbilar, skriver man i pressmeddelandet.

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-12 09:37
Kategori: Nyheter
Taggar: APM Terminals Företagsnyheter Göteborg Logistik