Göteborg

Listar alla artiklar taggade med: Göteborg

Arbetsbod föll av lastbil på E6

Under torsdagsmorgonen hamnade en 18 kvadratmeter stor arbetsbod på tvären på E6. Detta efter att den fallit av en lastbil.

Nu byggs Sörred Logistikpark i Göteborg

Logistikmarknaden i Göteborg är under kraftig tillväxt. En av de större logistiksatsningarna i närheten av Göteborgs hamn heter Sörred Logistikpark och utvecklas i ett samarbete mellan fastighetsbolagen Platzer och Bockasjö. Den 25 maj är det dags för första spadtaget för området och det första huset om 43 000 kvadratmeter. Tillsammans med Schenker Logistics, som kommer att hyra 30 000 kvadratmeter i byggnaden, tar man första spadtaget.

Påfarter från Brunnsbomotet till Tingstadstunneln och Marieholmstunneln stängs

Den 7 mars stängs påfarterna från Brunnsbomotet till Tingstadstunneln och Marieholmstunneln. Detta gäller under lång tid framöver skriver Trafik Göteborg i ett pressmeddelande.

Åkeriets bilar klampades tre gånger efter två kontroller

I januari klampades en av det bulgariska åkeriets dragbilar efter att inte ha betalat in en sanktionsavgift på 20 000 kronor. Några veckor senare var det dags igen. Samma åkeri, samma kontrollplats, men den här gången klampades dragbilen två gånger.

Ny Branch Manager hos Dachser i Göteborg

Den 1 januari 2022 tillträdde Björn Josefsson som ny Branch Manager vid Dachser Swedens platskontor i Göteborg.

Klampat trailerekipage ”halverades” över natten

Ett bulgariskt trailerekipage vinkas in för kontroll av trafikpolisen i Göteborg. En flygande inspektion visar att brister som vid tidigare kontrolltillfällen i Sverige inte är åtgärdade. Men det fanns mer som inte rimmade med lagen, vilket resulterade i att dragbilen så småningom klampades.

Malte Månson tar plats i viktigt logistikcentrum

Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.
Nu är målet nått.

Malte Månson öppnar i Göteborgs containerhamn

Nu tar Malte Månson plats i Skandinaviens viktigaste logistikcentrum. Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon, har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.

Tre nya publika laddstationer för tunga fordon i Göteborg

Redan år 2023 ska samtliga fordon inom Göteborgs Stad drivas fossilfritt. Elektrifieringen av tunga fordon som last- och sopbilar är en viktig del för att nå målet. Nu går flera av stadens aktörer på området ihop i ett gemensamt projekt för att skapa tre nya publika laddstationer för tunga fordon.

Långa köer att vänta på E6 Kallebäck i Göteborg

Långa köer på E6 i Göteborg varje vardag strax innan lunchtid i minst ett halvår framåt - det är vad som väntar när Västlänken börjar spränga vid Kallebäcksmotet den 17 augusti.