Göteborg

Listar alla artiklar taggade med: Göteborg

Ny Branch Manager hos Dachser i Göteborg

Den 1 januari 2022 tillträdde Björn Josefsson som ny Branch Manager vid Dachser Swedens platskontor i Göteborg.

Klampat trailerekipage ”halverades” över natten

Ett bulgariskt trailerekipage vinkas in för kontroll av trafikpolisen i Göteborg. En flygande inspektion visar att brister som vid tidigare kontrolltillfällen i Sverige inte är åtgärdade. Men det fanns mer som inte rimmade med lagen, vilket resulterade i att dragbilen så småningom klampades.

Malte Månson tar plats i viktigt logistikcentrum

Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.
Nu är målet nått.

Malte Månson öppnar i Göteborgs containerhamn

Nu tar Malte Månson plats i Skandinaviens viktigaste logistikcentrum. Med ett fantastiskt distributionsläge, tillgång till Skandinaviens största containerhamn och landets högsta koncentration av tunga fordon, har en närvaro i Göteborgsområdet länge varit ett viktigt mål för Malte Månson.

Tre nya publika laddstationer för tunga fordon i Göteborg

Redan år 2023 ska samtliga fordon inom Göteborgs Stad drivas fossilfritt. Elektrifieringen av tunga fordon som last- och sopbilar är en viktig del för att nå målet. Nu går flera av stadens aktörer på området ihop i ett gemensamt projekt för att skapa tre nya publika laddstationer för tunga fordon.

Långa köer att vänta på E6 Kallebäck i Göteborg

Långa köer på E6 i Göteborg varje vardag strax innan lunchtid i minst ett halvår framåt - det är vad som väntar när Västlänken börjar spränga vid Kallebäcksmotet den 17 augusti.

Volvo Lastvagnar rekryterar 400 till Tuvefabriken

”Världens möjlighet”. Så inleder Volvo sin platsannons i sin jakt på 300 nya montörer till fabriken i Tuve. Likaså söker man 100 truckförare till logistikavdelningen.

Ny tågpendel ger 87 procent mindre CO2-utsläpp

Den nya tågpendeln mellan Göteborgs hamn och Piteå innebär 87 procent mindre koldioxidutsläpp och närmare en veckas kortare transporttid. Det blir resultatet när ytterligare delar av den norrländska skogsindustrin nu väljer att ta sina produkter ut i världen via Göteborgs hamn och dess järnvägsnätverk.

”Dansande” lastbil fick körförbud i Göteborg

Att hålla vägarna fria från trafikfarliga fordon är en av trafikpolisens många viktiga uppgifter. Kjell Andersson på trafikpolisen i Göteborg berättar att han och hans kollegor utfärdar körförbud på tunga fordon ”några gånger i veckan”. Och förra veckan blev inget undantag.

Ny Besikta-station i Göteborg i samarbete med DSV

DSV Workshop i Göteborg och fastighetsägaren Caretia har tecknat ett exklusivt hyresavtal med Besikta som kommer att etablera en ny besiktningsstation i Arendal. Fokus kommer att ligga på kommersiella fordon.