Continental Dekk Norge glada över nya vinterdäckskrav

Continental Däck Norge är positiva till regeringens nya krav på vinterdäck för tunga fordon.-Continental har under många år arbetat med vinterdäck särskilt lämpliga för vägtransporter i Norden och detta menar Alexander Clementz, marknads- och systemkoordinator CVT på Continental, kommer att vara mycket viktigt för trafiksäkerheten på norska vägar.

Kraven på vinterdäck för tunga fordon skärps och överträdelser ska straffas med högra avgifter. Det kommer också att utföras fler kontroller under vintern och regeringen har avsatt 20 miljoner till Statens Vegvesen för detta arbete, står det i pressmeddelandet.

De nya reglerna träder i kraft den 15 november 2020.

Från och med nästa vinter kan lastbilar endast använda däck märkta med 3PMSF på styrande och drivande axlar. Dessutom infördes det redan den 1 november, strängare krav för snökedjor som innebär att kedjorna ska vara anpassade till hjulen. Man kan alltså inte längre låna andras kedjor hur som helst.

Alexander Clementz igen.
– Vi har under många år argumenterat för däck specifikt utformade för vinterförhållanden. Vi vet hur oerhört viktigt det är med bra däck på alla fordon och har tyvärr inte förvåntas över alla olyckor som händer med de fordon som inte har tillräckligt bra däck. Med de nya kraven, blir det säkrare att färdas på norska vägar under vintern, säger han.

Vill du läsa mer om de nya vinterdäckskraven i Norge, gör du det här.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-14 10:54
Kategori: Nyheter
Taggar: 3pmsf Continental Snökedjor Statens Vegvesen Vinterdäck