Cheferna för de tre varumärkena: Roberto Cortes, brasilianska Volkswagen Caminhões e Ônibus, Henrik Henriksson, Scania och Joachim Drees, MAN med Tratons kommunikationschef Julia Kröber-Riel.

Traton bjöd in till stor innovationsdag på Scania

Traton, tidigare känt som Volkswagen Truck & Bus, genomförde under onsdagen sin andra ”Innovationsdag”. Denna ägde rum inne på Scanias Democenter i Södertälje, för tillfället omdöpt till Traton Innovation Campus. Detta inför hundratalet internationella journalister och finansanalytiker. Ett motsvarande evenemang skedde i Hamburg hösten 2017 vid stranden av Elbe.
Tratonchefen Andreas Renschler stakade ut riktlinjer och visioner för gruppen.
Tratonchefen Andreas Renschler stakade ut riktlinjer och visioner för gruppen.

Programmet innehöll mer än att bara visa upp produkter och nyheter från de tre varumärkena MAN, Scania och brasilianska VW Caminhões e Ônibus, vilka alla ingår i Traton-gruppen. Mycket handlade om fortsatt modularisering och om programvaror/system samt samarbete mellan de olika fabrikaten.

På plats fanns även kunder och externa partners från olika branscher och världsdelar. Dessa presenterade erfarenheter och förslag till lösningar på framtida utmaningar.

Ett mer utförligt referat kommer i nästa pappersupplaga av tidningen Proffs.

Foto: Sven-Erik Lindstrand

Kundpanel med Tratons starke man Christian Levin, flankerad av Patrik Müller från öljätten inBev, Helmut Schweighofer, vd DB Schenker Europe och Daniel Mohlin, Nobina. Christian Levin är medlem av TRATON:s verkställande ledning med ansvar för forskning, utveckling och inköp.
Kundpanel med Tratons starke man Christian Levin, flankerad av Patrik Müller från öljätten inBev, Helmut Schweighofer, vd DB Schenker Europe och Daniel Mohlin, Nobina. Christian Levin är medlem av TRATON:s verkställande ledning med ansvar för forskning, utveckling och inköp.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-03 12:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Innovationsdag Scania Teknik Traton Group Volkswagen