Från vänster: Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson.

Nordic Truckcenter AB köper Ivecos verksamhet i Malmö

20 nya arbetstillfällen förväntar sig Nordic Truckcenter AB att köpet av Ivecos verksamhet i Malmö ska ge. Från och med den 1 november blir Nordic Truckcenter i Malmö ny, auktoriserad återförsäljare av Iveco samt serviceverkstad för Ivecos och DAF Trucks hela modellprogram. Allt från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

Anläggningen blir Nordic Truckcenter Groups huvudkontor för den nordiska verksamheten och direkt från start skapas 20 nya arbetstillfällen, står det i pressmeddelandet.

Försäljning och service av Iveco fortsätter att ske från anläggningen på Arlövsvägen 23 i Arlöv. För Ivecos kunder kommer Nordic Truckcenters förvärv av filialen i Malmö initialt inte att innebära någon förändring.

Nordic Truckcenter kommer att investera i Malmö för att utöka verksamheten, vilket kommer att leda till flera nya arbetstillfällen för både tekniker, försäljare och inom reservdelsförsäljning.

Genom köpet av Ivecos verksamhet, utökar Nordic Truckcenter sitt kunderbjudande genom Ivecos utbud inom distribution och miljövänliga lösningar.
– Det är en marknad som växer och där vill vi vara med och ta marknadsandelar tillsammans med Iveco Sweden AB, säger Mattias Nilsson, vd hos Nordic Truckcenter.

Ivecos personal kommer att följa med, något som var en viktig punkt för Håkan Jönsson, Business Director för IVECO Nordic & Baltics.

Om artikeln

Publicerad: 2019-10-08 09:27
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Iveco Malmö Nordic Truckcenter