Vos Logistics väljer Wabcos Fleet Management Solution

Wabco Holding Inc. är den ledande globala leverantören av bromsstyrningssystem för kommersiella fordon, berättar de i pressmeddelandet. Enligt avtalet kommer Wabco att leverera 1 200 TX Sky. Vos Logistics kommer även att använda Wabcos TX Flex-app som stöd för förarna under arbete i och utanför hytten.

Med ett uttalat uppdrag att göra saker enklare, mer hanterbara och effektiva för sina kunder, investerar Vos Logistics kontinuerligt i innovation och avancerad teknik för att stödja säkerhet, operativ effektivitet och förbättringar inom kundservice.

Wabcos Fleet Solutions-verksamhet kommer nu att hjälpa Vos Logistics att bli smidigare, grönare och säkrare.

Pieter Derksen, Vos Logistics Purchase Manager.
– 2018 såg vi behovet av en ny telematiklösning, både hårdvara och mjukvara, för att förbättra kommunikationen mellan interna och externa intressenter och få förbättrade effektivitetsnivåer samt att leverera bättre service till våra slutkunder, säger han. Wabcos koncept kombinerar en fast TX-Sky-inbyggd dator och TX-Flex-förarappen. Vi testade plattformen i 15 fordon från fem dotterbolag och den uppfyllde alla våra krav.

Wabcos digitala avdelning har slutfört utbytet av alla 1 200 befintliga och inbyggda datorer i Vos Logistics lastbilar. Dessa fasta TX-Sky-enheter fungerar som en säker kommunikations-gateway som ger förarna information om navigering och planering, samt återkoppling om tillgängliga kör- och vilotider och körsätt.

Förararna kommer att använda TX-Flex-appen i sina smartphones. Det inkluderar möjligheten att skanna streckkoder och underteckna dokument, ladda upp bilder, lägga till kundkommentarer eller pallinformation samt rapportera problem. Appen hjälper till att minska den tid det tar för hela processen från produktleverans till fakturering

Pieter Derkens igen.
– Vi är övertygade om att Wabcos FMS kommer att hjälpa oss att förbättra vår operativa effektivitet så vi kan klara vårt uppdrag med att göra saker enkelt, hanterbart och effektivt för våra kunder, säger han. Hållbarhet är viktigt för oss. Vid utveckling av nya produkter och tjänster väljer vi logistiktjänster och teknik som minskar både våra CO2-utsläpp och vår energiförbrukning. Det blir enklare med Wabcos ECO-modul.

På Wabco är de glada och Peter Bal, Wabco Business Leader Fleet Solutions EMEA säger att de ser fram emot att hjälpa Vos Logistics att uppnå en ständigt förbättrade effektivitetsnivåer och säkerhet i hela sitt ekosystem, och hjälpa dem upprätthålla sin ledande ställning på transportmarknaden.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-02 09:30
Kategori: Nyheter
Taggar: ECO modul Miljö TX Flex TX Sky Utsläpp Vos Logistics Wabco