Scania om den skenande långtradaren:

”Vi försökte med olika metoder hejda fordonet”

I samband med att en Scanialastbil skenade på E20 under eftermiddagen och senare fick köras av vägen för att hejdas, har det spekulerats om anledningen. Den kan inte ens Scania fastställa med säkerhet.

Kommentarerna har varit många och skiftande från ”hur svårt kan det vara” och till det som Scania nu svarar oss när vi ringer.

Vi får ett skriftligt uttalande av Scania som lyder:
”Föraren och polis hade telefonkontakt med vår personal på teknisk support under färden och vi försökte tillsammans att hejda bilen med olika metoder. Då detta tyvärr inte gick så rekommenderade vi att ta fordonet av vägen kontrollerat, vilket polis och föraren gjorde exemplariskt. Inga personskador har inträffat.

Detta är en unik händelse och haverienheten på Scanias fabrik är också inkopplade. Lastbilen kommer nu att bärgas till en av våra verkstäder där den kommer att genomgå en mycket noggrann analys för att se vad som orsakat felet. Det är av största vikt för oss att vi får reda på exakt vad som hänt för att förhindra liknande händelser. Vi kan därför inte säga mer än detta i dagsläget för än våra experter har fått göra sin bedömning.”

Läs även: Lastbil skenade okontrollerat – Tvingades köra av vägen

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-20 17:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Scania Skara Skenande lastbil Trafikolycka