Trafikolycka

Listar alla artiklar taggade med: Trafikolycka

Scania om den skenande långtradaren:

”Vi försökte med olika metoder hejda fordonet”

I samband med att en Scanialastbil skenade på E20 under eftermiddagen och senare fick köras av vägen för att hejdas, har det spekulerats om anledningen. Den kan inte ens Scania fastställa med säkerhet.
Hultsteins

Skräckscenario på E20:

Lastbil skenade okontrollerat – tvingades köra av vägen

En chaufför ringer till polisen under eftermiddagen idag och säger att han inte kan få stopp på sitt ekipage. Han kan inte bromsa, inte växla och inte heller vrida om och ta ut tändningsnyckeln. Hastigheten är 50 km/h, men rondellen i Laxå närmar sig.
Yara

Polske föraren dömdes till två månaders fängelse – försattes på fri fot

Den polske föraren som den 13 april körde i diket grovt rattfull utanför Ängelholm, har dömts till två månaders fängelse. Nu är han försatt på fri fot i väntan på att få avtjäna resten av straffet.
Aspök

Nicklas räddade kollegans liv – nu föreläser han om stress i krissituationer

Det var i juli 2016 som ödet, eller kanske någon högre makt, bestämde sig för att åkaren Nicklas Jansson med sin kranbil skulle befinna sig på exakt den plats olyckan skedde. Nicklas agerande räddade troligtvis den andre förarens liv. Idag föreläser Nicklas om stresshantering så att fler kan vara bättre rustade om de ställs inför en nödsituation.
StockholmTM

Förare hade 2,39 promille när han körde av vägen – åtalas

Föraren av det polska ekipaget körde den 13 april av vägen och välte utanför Ängelholm. Efter positivt blås, frihetsberövades mannen. Nu har provsvaret kommit och beslut fattats om hans ärende.
VBG onspot

Havererat ekipage kördes på bakifrån

Strålande väder, mitt på dagen och torrt väglag. Ändå hinner bärgningsbilen inte mer än bli utringd till det havererade ekipaget innan nästa ekipage kör in bakifrån i det som står stilla.
StockholmTM

Förare frihetsberövad efter avkörning – ”blåste positivt”

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmades till olycksplatsen där en singelolycka skett med ett trailerekipage. Föraren sitter just nu frihetsberövad efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument.
Hultsteins

Lars Göran prisas för rådig insats som räddade livet på tvååring

När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Under fredagen prisades Lars Göran Söderqvist från Kilafors för sin enastående insats. - Som tur var låg flickan helt stilla. Hade hon rört sig hade det kunnat gå riktigt illa, säger Lars Göran.
Nokian

Polskt ekipage i dåligt skick rammade Robin – polisen lämnade ”utan åtgärd”

Ett polskt ekipage rammar Robin Strömsunds lastbil efter att ha gjort en mindre lyckad omkörning. När Robin så småningom lyckas få stopp på polacken, kan han konstatera att kordväven syns på ett av den polskregistrerade trailerns däck. Ett annat har punktering - på en hjulaxel som dessutom är upphissad med spännband. Polisen kommer till platsen, men lämnar igen ”utan åtgärd” efter att ha konstaterat att en av förarna i det dubbelbemannade ekipaget var nykter.
Aspök

TMA-krav rivs upp – då smäller det igen

Ett TMA-fordon står som skydd för ett vägarbete vid trafikplats Hållet på E4, norrgående. En personbilist uppmärksammar inte fordonet och kör i full fart om TMA-fordonet – på fel sida. Detta händer endast några dagar efter att Arbetsmiljöverket beslutat att kravet på TMA-fordon inte längre ska gälla vid bärgningsarbeten på skyddsklassade vägar.