Trafikolycka

Listar alla artiklar taggade med: Trafikolycka

Arbetsbod föll av lastbil på E6

Under torsdagsmorgonen hamnade en 18 kvadratmeter stor arbetsbod på tvären på E6. Detta efter att den fallit av en lastbil.

En nykter väg till nollvisionen

Alkohol och narkotika hör inte hemma i trafiken. En bilförare påverkad av droger, alkohol eller andra berusningsmedel har längre reaktionstid, försämrat omdöme och är en livsfara både för sig själv och sina medtrafikanter.

Gotlands Åkericentral tar ställning för nolltolerans mot rattsurfning

Gotlands Åkericentral väljer nu att ta ställning för nolltolerans mot rattsurfning genom Sveriges Åkeriföretags kampanj – Händerna på ratten.

Chauffören som körde på bärgaren har tagit timeout tills vidare

Bärgaren Tommy Magnusson blir påkörd av en lastbil under ett uppdrag. Nu vet han inte om han kommer att bli helt återställd. Och hur kommer det att bli med ersättningar? Kommer han att våga stå ute på de stora vägarna igen? Lastbilen tillhör Østby Transport i Danmark där man beklagar det inträffade.

Nätsurfande förare dödade tre

I Storbritannien surfade en chaufför på dejtingsidor medan han körde i cirka 90 km/h. Han har suttit i fängelse i åtta år och tio månader efter att ha orsakat en olycka som dödade tre personer.

Trafikverket efter kritik av vinterväghållningen:

”Håller inte med om en kaos- eller katastrofbild”

Vinterväghållningen i Sverige har under de senaste åren varit föremål förr massiv kritik, inte minst från dem som har vägen som arbetsplats. Den tredje januari publicerar vi ett pressmeddelande från Tankesmedjan med rubriken ”Trafikverket sviker trafikanterna i helgtrafiken”. Innehållet leder till många kommentarer och reaktioner från läsarna. Vi ber Trafikverket bemöta Tankesmedjan.

Betongblock faller av lastbilen – landar på personbil

En brittisk lastbilschaufför har bötfällts med 267 pund (cirka 3 232 kronor) och tilldelats tre straffpoäng på körkortet efter att betongblock var så dåligt lastsäkrade på flaket att dessa, när lastbilen svängde, föll av på en personbil av modell Tesla, värd 50 000 pund (cirka 605 000 kronor).

Åsidosätt inte kördynamiska fordonsegenskaper

Hur fordon är konstruerade påverkar även hur de uppför sig i olika situationer. Idag tillåts det konstruktioner som prioriterar framkomlighet vilket äventyrar trafiksäkerheten. I den kategorin hamnar bland annat tvåaxliga dragbilar. Se filmen!
SVEN-ERIK ALHEM

Efter olyckan på E4:

”Det borde vara lättare att mista trafiktillståndet”

De allra flesta tunga transporter i landet sköts säkert på ett bra och professionellt sätt. Det finns många seriösa åkeriföretag liksom utmärkta yrkesförare. Likväl finns det anledning att känna oro. Det har inträffat många incidenter med tung trafik inblandad. Vi vet att en enda felmanöver från en förare av ett tungt fordon kan orsaka en olycka med mycket allvarliga följder.

Vinterdäck på sommaren överrepresenterade vid dödsolyckor

Cirka 7 procent bedöms köra på vinterdäck på sommaren i Sverige. Men vid dödsolyckor är andelen cirka 17 procent. Denna tydligt högre andel kan vara en indikation på att vinterdäck på sommaren innebär en ökad olycksrisk.