Thomas Morell (SD):

”Vad tänker ministern göra Transportstyrelsens övertolkningar?”

Thomas Morell (SD) anser att Transportstyrelsen "silar mygg och sväljer elefanter” genom att övertolka regler och lagar vilket leder till att ytterligare försvåra för svenska åkerier att konkurrera. Han vill att Transportstyrelsen ägnar mer tid och kraft åt att beivra det medvetna, systematiska fusket oavsett nationalitet på åkerierna.
Thomas Morell (SD).
Thomas Morell (SD).

Under april månad ägde en debatt rum mellan Thomas Morell (SD) och Transportstyrelsen. Det började med att Morell skrev att Transportstyrelsen övertolkade regler och lagar.

Detta höll Transportstyrelsen inte med om i sitt svar i vilket de beskrev sitt arbetssätt. Detta fick dock inte Morell att vekna och i sitt svar skriver han att det är ett hån mot de seriösa företagen i transporteringen.

Nu går Morell vidare och skriver direkt till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och ställer två frågor.

Han vill av Eneroth få konkreta svar på vilka åtgärder statsrådet avser vidta för att minimera övertolkningen i Transportstyrelsens kontroller samt vilka åtgärder statsrådet avser att vidta för att öka Transportstyrelsens förmåga att stävja det medvetna fusket inom transportnäringen.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-03 11:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastrukturministern Politik Skriftliga frågor Thomas Morell Tomas Eneroth