Åkeriägarens val – betala 630 000 eller fängelse i 1,5 år

En före detta transportör som dömts för bedrägerier och hindrande av polisens undersökning, har blivit beordrat att betala 48 000 pund berättar brittiska DVSA.

Gerald Eaton, 50, i Nottingham, beordrades av Derby Crown Court att betala beloppet inom tre månader eller få ytterligare 18 månaders fängelsestraff.

Det här kommer efter att Eaton 2017 dömts för att ha fuskat med färdskrivarregistreringar i två av hans företag, Gerald Eaton International och White Line Transport.

De 48 000 punden som Gerald Eaton nu ska betala, motsvarar den vinning man anser han haft av att begå brotten. I svenska kronor räknat, handlar det om lite drygt 630 000.

Mr Eaton upptäcktes av DVSA under en rutinkontroll av tunga fordon då hans fordon kördes av en anställd. DVSA:s personal fann att lastbilen regelbundet hade körts utan förarkort.


Vidare undersökningar visade
att Eaton systematiskt fick förarna att bryta mot kör- och vilotiderna för att inte riskera avsked. Eatons försök att mörklägga brotten genom att, tillsammans med medarbetare, förstöra färdskrivarinformation samt förfalska informationen.

För körtidsöverträdelserna fick Eaton fängelse i 18 månader och för att ha försökt undanröja bevisen, fick han ytterligare åtta månaders fängelse att avtjäna i direkt anslutning till första straffet.

DVSA: s direktör för brottsbekämpning, Marian Kitson säger till Transport News att deras prioritet är att skydda alla från osäkra förare och fordon.
– Denna dom skickar ett tydligt meddelande – DVSA kommer inte att låta transportföretag dra nytta av att bryta lagen, säger Kitson.

Nu riskerar Eaton alltså ytterligare 18 månaders fängelse om han inte inom tre månader betalar de 48 000 punden.

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-08 13:14
Kategori: Nyheter
Taggar: DVSA Gerald Eaton International Rättsfall Storbritannien White Line Transport