DVSA

Listar alla artiklar taggade med: DVSA

DVSA testar kontroll av färdskrivare ”på rull”

Brittiska Driver and Vehicle Standards Asgency (DVSA) testar ny färdskrivaravigenkänningsteknik som betecknas som revolutionerande. Utan att stoppa fordonet kan det identifieras om föraren struntar i kör- och vilotidsreglerna.

Eddie Stobart på listan av KVT-syndare

Börsnoterade Eddie Stobart är inkluderad i en lista över aktörer som DVSA fann begick kör- och vilotidsöverträdelser när de kontrollerades utmed vägarna under 2020.

DVSA-lista över kvt-syndare inte korrekt

Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), publicerade en lista över aktörer som begick kör- och vilotidsöverträdelser. Listan publicerades under trafiksäkerhetsveckan och var, enligt DVSA, korrekt. Men ett av företagen hör av sig till Motor Transport och säger att deras företag inte borde finnas med på listan.

Betongblock faller av lastbilen – landar på personbil

En brittisk lastbilschaufför har bötfällts med 267 pund (cirka 3 232 kronor) och tilldelats tre straffpoäng på körkortet efter att betongblock var så dåligt lastsäkrade på flaket att dessa, när lastbilen svängde, föll av på en personbil av modell Tesla, värd 50 000 pund (cirka 605 000 kronor).

Storbritannien presenterar plan för att lösa förarbristen

Transportdepartementet har tillkännagett regeringens åtgärdspaket som är avsett att hantera den nuvarande bristen på lastbilsförare. Det inkluderar gratis intensivutbildning av lastbilsförare, korttidsvisum för utländska förare, att man använder försvarets förarutbildare för att testa civila förare samt skriver till en miljon personer som innehar lastbilsbehörighet för att uppmuntra dem att återvända till transportbranschen.

Brittisk åkare använde död mans förarkort

En enbilsåkare som använde sin döda brors förarkort för att köra längre än vad hon lagligen hade rätt till, har fått sin licens återkallad i tre år.

Höga böter för brittiskt mejeri som avsiktligt överlastat lätta lastbilar

Manchester Diary åtalades av Driver and Vehicle Standard Agency (DVSA) när företaget påkommits med att avsiktligt överlasta sina lätta lastbilar för leveranser av Freshways mjölk trots att lastvikterna krävde ett tungt fordon. "Böterna ska vara avskräckande", säger DVSA.

Storbritannien ställer in färdskrivarkalibreringar

För att lätta på bördan för verkstäder, inför DVSA undantag från den löpande besiktningen av färdskrivare.

Chef stängdes av efter att ha kört utan körkort

En chef som körde lastbil utan att ha nödvändiga behörigheter, fick sitt körkort återkallat och stängdes av från sin befattning.

Fler kvinnor än män klarar tung behörighet i UK

Statistik i Storbritannien visar att fler kvinnor än män klarar att ta tunga behörigheter. Det är dock fortfarande fler män totalt som tar tung behörighet varför det fortfarande är fler män som blir chaufförer.