Proffs har träffat transportupphandlarna hos Volvo

Lagliga transporter – hur svårt kan det vara, egentligen?

Proffs har i många år förmedlat berättelser om olagliga transporter som avslöjats av polisen. Hundratals artiklar om allt från trafikfarliga fordon med allvarliga tekniska brister, till överlaster och otillåtna cabotage har vi publicerat. Frågan som både vi och många i åkeribranschen ställer sig är hur man som transportköpare kan ha så ”dålig koll” på de eller dem som fraktar det egna godset. Volvokoncernen öppnade dörren för Proffs och gav oss en djuplodande förklaring om hur transportuppköpen i koncernen går till.
Skanna, skriv din adress, skicka - klart!
Skanna, skriv din adress, skicka - klart!

Hur jobbar egentligen de transportköpande företagen för att undvika att deras gods hamnar på olagliga transporter? Har man någon koll på vem som vid varje tillfälle kör omkring med företagets gods? Vilka möjligheter har en stor transportköpare att kunna påverka – och hålla koll på – transportörerna så att transporterna utförs inom lagens ramar?

Proffs har träffat dem som är ytterst ansvariga för logistikuppköpen i Volvokoncernen.
Är det viktigt med lagliga transporter?
– Absolut. Transporterna ska utföras i enlighet med gällande lagar, det står med i våra kontrakt, säger Fredrik Vråmo, som är ansvarig för logistikinköp för hela Volvokoncernen globalt (Lastvagnar, Construction Equipment, Buss och Penta).

Känner ni till vem som vid varje tillfälle kör omkring med ert gods?
– …

I nästa nummer av Proffs (nr 2-2019), som kommer ut den 22 februari, får du svar på den frågan – och fler därtill.

I den tryckta tidningen möter du dina kollegor i våra ”hemma-hos-reportage”, du kan läsa om nya produkter liksom om produkttester, nya lagar och mycket mer. Missa inte det! Här skaffar du din prenumeration och du får då samtidigt möjlighet att kunna läsa tidningen via en app i din mobila enhet!

Och – om du tecknar din prenumeration senast den 28 februari är du dessutom med i utlottningen av ett presentkort hos Comp-Lux värt 5 000 kronor!
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Om artikeln

Publicerad: 2019-02-14 15:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Prenumerera Transportfusket Transportupphandling Volvo Group Volvokoncernen