Hälerimisstänkte föraren fortsatt häktad

I Stilleryds hamn i Blekinge, fann Kustbevakningen ett ekipage med trailern lastad med fordon, motorsågar och andra maskiner vilket visade sig vara stöldgods på väg ut ur Sverige. Föraren häktades misstänkt för häleri. Förundersökning inleddes och nu har åklagaren fattat beslut om fortsättningen.

Det var under lördagskvällen den 9 februari som Kustbevakningen i Stilleryds hamn, Karlshamn, under en lastsäkringskontroll upptäckte att ett ekipage som deklarerat sig vara tom på väg ut ur Sverige, i själva verket var fullastad med stöldgods.

Den 28-årige, litauiske föraren greps och kort därefter häktas han misstänkt för häleri eftersom han försökt föra ut stöldgodset. Förundersökningen inleds.

I normalfallet har åklagaren sedan två veckor på sig att att slutföra förundersökningen. Därefter måste personen försättas på fri fot igen.

Åklagare Stina Brindmark som handhar ärendet, har nu haft två veckor på sig med förundersökningen och det var dags att fatta beslut om att väcka åtal genom att skicka in en stämningsansökan, eller inte.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]


Stina Brindmark anser inte
att förundersökningen är färdig.
– Jag har därför begärt förlängning med ytterligare två veckor för att kunna slutföra utredningen, säger hon till oss.

Föraren har hittills suttit häktad i två veckor och nu blir det en förlängning med ytterligare två.

Det sägs vara svårare att vara häktad länge än att vara fängslad, särskilt om det finns restriktioner som gör att personen inte får tala i telefon och ha andra kontakter. Stämmer det?
– Har den häktades restriktioner som innebär att personen inte får ha kontakt med andra, kan det vara tufft. Den aktuella föraren har inga sådana restriktioner och får även kommunicera med andra häktade som inte omfattas av restriktioner, sammanfattar åklagare Stina Brindmark som fortsätter med utredningen.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2019-02-27 11:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Häleri Karlshamn Kustbevakningen Stillerydshamnen Stöldgods Transportfusket