Hållbara leveranser från Martin & Servera med biogas – och cykel

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik. Därför investeras det i distributionsbilar som kör på alternativa bränslen samt diskuteras med kunder om att minska antalet leveranser per vecka varför varor levereras även nattetid.

Stefan Borgström Hedmark, vd på Martin & Servera Logistik, säger att de som stor aktör på marknaden ska ta ansvar för hållbar utveckling.
– Det gör vi bland annat genom att investera i ny teknik, säger han. På så sätt stödjer vi omställningen till mer hållbara leveranser.

Idag har Martin & Servera distribution via tre elhybridlastbilar som utgår från Stockholm, Enköping och Norrköping. Två av dem är egna bilar och en är en gemensam satsning tillsammans med underleverantören Älta Transportservice.

Martin & Servera deltar sedan länge i ett miljöprojekt med nattleveranser via biogasbil i centrala Stockholm och nu utökas nattleveransen med fler kunder. Det innebär ytterligare en leveransrunda för nattbilen.

I samarbete med transportören KMP Kyl- och Frys, har Martin & Servera investerat i två biogasbilar för distribution i Stockholm. En går dagtid och den andra på natten.

I slutet av januari levereras två egna biogasbilar i Malmö för att användas i citydistribution där.


För att skynda på utvecklingen
att nå målet med mer hållbara leveranser, har företaget ansökt om, och tilldelats, ett investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet.
– Det innebär ett bidrag på 40 procent av den merkostnad som uppstår för att öka antalet biogasbilar i vår egen fordonsflotta, säger Stefan Bergström Hedmark.

Investeringsstöd på 2,5 miljoner kronor har godkänts för investering i tjugo biogasfordon under de närmaste fyra åren.

Att minska trafiken samt utsläppen och bullret som följer med den, är en framtidsfråga som Martin & Servera menar att vi tillsammans måste lösa.

Stockholmsprojektet Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete som arbetar för en renare och tystare stad. Nu ansluter sig även Martin & Servera till det samarbetet.
– Vi börjar med att flytta paketleveranser av restaurangutrustning till Älskade stads samlastningslösning hos Ragn-Sells, säger Håkan Ekemyr, transportchef på Martin & Servera.

Paketen med beställd utrustning kommer nu att levereras ut till Martin & Serveras kunder med Ragn-Sells elfordon. Ibland även med cykel. Helt i linje med målet mer hållbara leveranser.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-14 10:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa bränslen Biogas Företagsnyheter Martin & Servera Miljö