37 000 paket i timmen – i nytt supermodernt DHL-nav

Det är den största investeringen någonsin av det globala logistikföretaget DHL Express i Danmark och Norden. Det nya DHL-navet på Köpenhamns flygplatsområde kommer att ha stor inverkan på hur snabbt logistikföretaget kan hantera, leverera och vidarebefordra paketen.

Med hjälp av mycket avancerade automatiseringssystem, kommer DHL framöver att kunna hantera drygt 37 000 paket per timme i den 26 172 kvadratmeter stora byggnaden som inkluderar kontor. I november förväntas DHL Express nyanställa 100 personer.

John Pearson, global vd för DHL Express säger att de vill växa genom kvalitet.
– Därför satsar vi på att utöka vår infrastruktur för ökad effektivitet och förbättra leveransförmågan, säger han. Våra internationella nav är ryggraden i vårt globala nätverk som kopplar samman företag från alla branscher och privatkunder så att de kan dra nytta av den fortsatta tillväxten av e-handeln.


Normalt skickas paket som
ska till och från Danmark, först via DHL:s nav i tyska Leipzig eller East Midlands i England. När det nya navet är klart, kommer flyget att kunna nå sina destinationer mer direkt och utan ytterligare stopp längs vägen.

Färre stopp innebär snabbare leveranser vilket är viktigt för många företag och nödvändigt för dagens konsumenter.
– Vi upplever en enorm tillväxt i online-detaljhandeln över gränserna, säger Atli Einarsson, chef för DHL Express. Danmark. Vi förbereder oss också för tillväxt hos våra kunder, bland annat inom farmaci och mode.

DHL Express gör även en massiv uppgradering av de nuvarande faciliteterna så att de blir bland de mest moderna av deras 19 regionala knutpunkter världen över.

DHL Express kommande fraktterminal kommer att placeras på en 43 116 kvadratmeter stor markyta i flygplatsens östra fraktområde där man också arbetar med att utveckla en helt ny Airport Business Park.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-16 14:01
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Företagsnyheter Kastrup Logistik