Fotograf: Einar Iljan, arkiv

Polsk förare döms till fyra månaders fängelse för grovt rattfylleri

Tappade lasten och körde av vägen - med 2,5 promille

Den 33-årige chauffören från Polen som den 31 maj körde grovt rattfull, tappade delar av lasten och som sedermera körde av vägen dömdes idag i Hässleholms tingsrätt till fyra månaders fängelse

På torsdagseftermiddagen den 31 maj, fick polisen ett samtal från chauffören Einar Iljin om en misstänkt berusad lastbilschaufför som framförde en polsk dragbil med svenskregistrerad trailer. Anmälan ropades ut till polisen som snart får fler samtal om ekipagets framfart.

Den vingliga färden gick via E4 norrut i riktning mot Markaryd och sedan vidare söderut på länsväg 117, där trailerekipaget så småningom hamnade i ett sidoräcke. Innan dess hade delar av den tunga lasten lämnat trailer och tack vare ett smärre mirakel, skadades eller dödades inga människor.

Föraren greps av polis som kommit till platsen och förs därefter till arresten i Kristianstad för förhör och tillnyktring. Det konstateras även att mannen har 2,5 promille alkohol i blodet.

Senare häktas mannen och i dag togs målet upp i Hässleholms tingsrätt. Chauffören döms nu till fyra månaders fängelse för grovt rattfylleri. Han ska dessutom betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Om artikeln

Publicerad: 2018-06-28 15:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Hässleholms tingsrätt Olycka Polisen Rattfylleri Rättsfall Trafiksäkerhet