Olycka

Listar alla artiklar taggade med: Olycka

Polsk förare döms till fyra månaders fängelse för grovt rattfylleri

Den 33-årige chauffören från Polen som den 31 maj körde grovt rattfull, tappade delar av lasten och som sedermera körde av vägen dömdes idag i Hässleholms tingsrätt till fyra månaders fängelse

VBG onspot

Full chaufför tappade lasten – och körde i diket

På torsdagseftermiddagen den 31 maj, får polisen ett samtal från chauffören Einar Iljin om en misstänkt berusad lastbilschaufför som framför en polsk dragbil med svenskregistrerad trailer. Anmälan ropas ut till polisen som snart får fler samtal om ekipagets framfart.

Prenumeration 2020-09

Polsk kollega kom till undsättning när Elmanders lastbil började brinna

Tät rök väller ut från Patrik Elmanders brinnande lastbil när han kör på E20 strax öster om Jonsered. En polsk kollega som kör bakom Elmander förstår att läget är både allvarligt och akut. Tillsammans tömmer de sina brandsläckare, ringer 112 och börjar ösa grus på den brinnande motorn. Andra trafikanter struntar i det som sker och passerar platsen i sakta mak.

HBA Fordonsteknik AB

Många olyckor är inte olyckor

Läser på Trafikverkets hemsida att i genomsnitt var femhundrade bilist är rattfull. Därtill kommer åtskilliga trötta, stressade, aggressiva och mindre kompetenta. Eller förare som sms:ar/googlar under körning. En del förare saknar körkort.

Lastbil med sprängämne exploderade i Norge

En lastbil lastad med sprängmedel har exploderat på ett vägarbetsområde i Norge. Polisen har spärrat av ett område på 1 000 meter runt lastbilen, rapporterar Dagbladet.no
- Vi vet inte om explosionsrisken är över, skriver Helgelands polisdistrikt i ett pressmeddelande.

HBA Fordonsteknik AB

Väjde för skräp

Fyra långtradare i seriekrock på E4

Vid lunchtid tisdag den 21 maj krockade fyra långtradare på E4 strax söder om Jönköping. Polisens teori är att den första lastbilen väjde för skräp på vägbanan samtidigt som han bromsade.

Daf

Man skadad när luftkudde exploderade

En 30-årig man skadades vid en arbetsplatsolycka vid företaget Neoplan Väst AB på Kungsgatan i Uppsala.

Hultsteins

Har tankbilsolyckorna blivit fler?

Nyligen körde jag bil på riksväg 40 genom Borås. Hastighetsbegränsad vägsträcka till 70 km/h. Jag blir omkörd av en lastbil med farligt gods. Naturligtvis kan jag inte avgöra lastbilens hastighet. Men jag kan i alla fall påstå att lastbilen körde en betydligt högre fart än vad jag själv höll.

Nokian