Fotograf: Privat

Thomas Morell (SD) svarar Monica Green (S)

?Vore det inte bättre att diskutera sakfrågor??

Det är märkligt ändå, att så fort argumenten tryter hos Socialdemokraterna, anklagar de motparten för att "svartmåla" och de använder begrepp som "storvulet svepande och demoniserande av verkligheten" i sin argumentation.

Vore det inte bättre om vi diskuterar sakfrågan? Nämligen det faktum att det under 2016 dog 83 personer i alkohol- och drogrelaterade trafikolyckor.

Monica Green, att Trafikverkets statistik redovisar dessa tragiska siffror, är knappast att svartmåla eller demonisera. Det är iskalla fakta som berättar att människor dör på grund av alkohol och droger i trafiken.

Vi talar om det oåterkalleliga i när någon förlorat ett barn, en förälder, ett syskon eller en nära vän. Vi pratar om mänskliga tragedier och inte om politiska strategier. Politiska strategier som sällan lyckas omfatta även utländska medborgares rattfylleri på svenska vägar.

Att anklaga Sverigedemokraterna för att svartmåla när det är Trafikverkets officiella statistik som används, antyder en bottenlös arrogans mot de människor som drabbats av dödsfall på grund av rattfylla. Att Monica Green, som sitter som ordförande i NTF säger det, gör det hela än mer märkligt.

Hon om någon borde vara först upp på barrikaderna i striden mot rattfylleriet. Hon borde vara den som syns och hörs mest i arbetet med att skyndsamt få upp alkobommar i alla hamnar.

Det blir alldeles uppenbart att Monica Green inte förstår allvaret i det som sker med den ökande andelen olyckor där olika former av droger finns med i bilden.

Åter igen, Monica Green, jag svartmålar inte. Jag har erfarenhet med mig som stärker mig i mitt arbete mot rattfylleriet och jag har ett starkt fokus på ökad trafiksäkerhet sprunget ur min tid hos trafikpolisen då jag handfast och påtagligt fick uppleva hur dessa olyckor påverkar människor.

Jag har själv suttit vid vägkanten med människor som drabbats av trafikolycka på grund av en påverkad förare. Jag har tröstat och lugnat tills ambulansen kommit. Jag har träffat anhöriga som förlorat nära och kära på grund av rattfylla. Andra har lemlästats för livet.

Det är detta det handlar om, Monica Green. Iskalla fakta!

Att polisen under drygt en vecka i april rapporterat minst fem rattfyllerister i tunga fordon, borde få varje ansvarskännande politiker att reagera med ryggmärgen och ta redan på varför, vad gör vi och vilka resurser behövs. Det behövs omgående hållbara lösningar för att stävja rattfylleriet.

En påverkad förare i ett tungt fordon är bland det farligaste som finns då det handlar om fordon och fordonskombinationer som kan väga upp emot 40 ton, eller mer.

Min fråga på Monica Greens inlägg är, på vilket sätt har regeringen utnyttjat tiden?

Det enda påtagliga resultat vi sett under denna mandatperioden, är den faktiska nedmonteringen av trafikpolisen. Det spelar ingen roll vilka lagar som stiftas om det inte sker en fysisk kontroll ute på vägarna. Utan den, blir lagstiftning verkningslös.

Trafikverkets statistik talar sitt tydliga språk och ska trenden vändas, krävs det mer än tomma ord.

Thomas Morell
Kandidat till riksdagen för Sverigedemokraterna

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-23 13:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkobommar Debatt Monica Green Morell NTF Nykterhet Socialdemokraterna Sverigedemokraterna