Brexit dåligt för Storbritannien – men inte för DAF

Rubriken är hämtad från engelska Transportnews. Brexit anses av många inte vara i Storbritanniens bästa ekonomiska intresse och man hoppas på att en förnuftig överenskommelse ska göras med EU, skriver tidningen.

Lastbilstillverkaren DAF säger däremot att ett hårdare Brexit skulle gynna dem i konkurrensen gentemot andra lastbilstillverkare. Detta säger nytillträdde vd för DAF Trucks Ltd, Robin Easton till Transport News.

Anledningen till skillnaden är Leylands Assembly Plant, LAP, som producerar alla RHD-modellerna av DAF:s marknadsledande lastbilsserier i Lancashire.

Robin Easton förklarar att ett hårt Brexit skulle skapa en situation där konkurrenterna skulle betala mellan 10-20 procent skatt på de färdigmonterade enheterna de importerar, medan LAP endast skulle betala 4,5 procent på komponenter till den slutgiltiga monteringen i Storbritannien.

Om artikeln

Publicerad: 2018-01-15 16:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Brexit DAF EU Leyland Storbritannien