Arkivbild.Fotograf: Göran Rosengren

Rumänskt åkeri fast för manipulation – igen

En rumänsk lastbil som tidigare stoppats av danska Tungvognscenter och som då ertappades med att ha manipulerat AdBlue-tillförseln stoppades återigen av samma grupp poliser. Och även den här gången hade åkeriet trotsat lagen på samma sätt ? och mer därtill.

Det var i torsdags som danska Tungvognscenter Syd stoppade den rumänske lastbilen för andra gången. Förra gången fick företaget böta för fusket med AdBlue-systemet på bilen samt påbud om att återställa detsamma.

I torsdags kunde polisen konstatera att åkeriet i fråga hade vågat sig på att köra en repris på manipulationen. I AdBlue-tanken fann polisen den här gången vanligt vatten.

Men det skulle visa sig att man nu också hade dristat sig till att manipulera färdskrivarens givare på växellådan, den så kallade Kitasgivaren.

Nu kan åkeriet se fram emot en ny böteslapp från den danska polisen samt en faktura för polisens omkostnader i samband med den tekniska undersökningen. Och även den här gången har man fått påbud om att återställa både AdBlue-systemet och färdskrivaren.

I det fall man väljer att inte utföra åtgärderna i Danmark, ska bilen bärgas ut ur landet. Åkeriet förbjuds att köra bilen för egen maskin.

Om artikeln

Publicerad: 2017-10-18 16:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Adblue Danmark Kitas Manipulation Tungvognscenter Syd