Fotograf: Göran Rosengren, arkivbild

Franska minimilöner pressar upp fraktpriset

DSV meddelar idag sina kunder att de kommer att höja sina fraktpriser till och från Frankrike. Detta eftersom man i landet har infört minimilöner för franska och internationella chaufförer.

Den nya franska lagen kräver att den enskilde åkaren är etablerad i speciella kontrollsystem hos de franska myndigheterna. För detta krävs också att åkeriet har tillgång till en fransktalande representant för kontakterna med de franska myndigheterna, skriver DSV i ett pressmeddelande.

Man nämner också att den franska minimilönen har blivit en rättssak för EU-domstolen, vilket kan innebära att Frankrike eventuellt behöver ändra reglerna och att DSV:s prispåslag därmed kan vara temporärt.

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-15 16:42
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Företagsnyheter Frankrike Minimilöner Transportpriser