Turkisk lastbil med magnet fast i Danmark

En turkisk lastbil blev i tisdags stoppad av Tungvognscenter Syd i en rutinkontroll i danska Padborg. Polisen kunde avslöja att den 42-årige chauffören, även han hemmahörande i Turkiet, hade en magnet i bilen och en närmare undersökning gjorde att man misstänkte att mannen hade använt den för att sätta färdskrivaren ur funktion ? vid flera tillfällen.

Lastbilen är nu tagen i beslag av polisen på Sydøstjylland och åtal har väckts mot både chauffören och hans arbetsgivare.

Avslöjandet är ytterligare en i raden av flera avslöjanden där färdskrivare har manipulerats. Den danska polisen ser ytterst allvarligt på brott av den här karaktären och pekar på riskerna med att åsidosätta kör- och vilotidsbestämmelserna och hastighetsbegränsaren.

Enligt dansk polis ser man inte några tendenser på att brotten av den här typen minskar. Tvärtom.

Om artikeln

Publicerad: 2016-10-05 14:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Kör- och vilotidsbrott Magnet Manipulation Tungvognscenter Syd Turkiet