Kör- och vilotidsbrott

Listar alla artiklar taggade med: Kör- och vilotidsbrott

Skarapolisen avslöjade överlaster och fusk med förarkort i helgen

Trafikpolisen i Skara syns relativt ofta ute på vägarna även på kvällar och helger. Som under den gångna helgen, till exempel. Att behovet av kontroller ”utanför kontorstid” finns, är uppenbart.
Meca Tunga Delar

Fick betala 44 000 för otillåtet cabotage och kör- och vilotidsbrott

Fraktsedeln på inkommande transport som mejlas, saknar mottagarkvittens. Det finns dessutom ytterligare en rad felaktigheter i dokumenten vilket innebär att trafikpolisen nu står framför ytterligare ett, vad man misstänker, otillåtet cabotage.

södra

Polisen: ”Dagens första ekipage – otillåtet cabotage”

Under morgonen stoppas ett trailerekipage. Dragbilen är registrerad i Bulgarien och bakom ratten sitter en makedonsk förare som saknar det mesta i dokumentväg - och lite till.

Meca Tunga Delar

Bring-broder körde mer än ett dygn – vilade i 2,5 timme

Två bröder och tillika chaufförer har på senare tid dykt upp i mindre smickrande sammanhang i Norge. Båda kör för Bring och har därför i norsk media kommit att kallas "Bröderna Bring". Nu skriver Tungt.no ännu ett kapitel i Bröderna Brings bok då en av männen återigen blivit ertappad med att ha brutit mot lagar och regler...

Yara

Chaufför under filt fick böta 4 000

Även i Hudiksvall ger näten man lägger ut fångst som ibland är av den ovanligare sorten. I hytten, bakom den svenske föraren, hittar man en överraskning som leder till böter.

Daf

Turkisk lastbil med magnet fast i Danmark

En turkisk lastbil blev i tisdags stoppad av Tungvognscenter Syd i en rutinkontroll i danska Padborg. Polisen kunde avslöja att den 42-årige chauffören, även han hemmahörande i Turkiet, hade en magnet i bilen och en närmare undersökning gjorde att man misstänkte att mannen hade använt den för att sätta färdskrivaren ur funktion ? vid flera tillfällen.

Ville rädda blomlasten – fick böta 170 000

Rätten i Kolding dömde under tisdagen ett holländskt företag till böter på totalt 130 500 danska kronor för kör- och vilotidsbrott. Allt för att rädda blommorna i lasten...

Daf

Åkeri rapporterades två gånger – i samma kontroll

I torsdags, den 26 maj, utförde danska Tungvognscenter Syd en cabotagekontroll i Fredericias hamn. I fokus för kontrollen stod containertransporter. En och samma transportör fick då böta - för två olika transporter.

Nokian

75 000 till danska staten – för fusk med färdskrivare

Rätten i Sønderborg dömde idag en dansk åkeriägare till böter på 44 500 danska kronor, vilket motsvarar cirka 55 000 svenska. Chauffören får böta motsvarande cirka 30 000 svenska kronor samt indraget körkort.

VBG onspot

Holländskt fuskåkeri fick betala 87 000

I onsdags stoppade Tungvognscenter Syd i Danmark en holländsk långtradare för kontroll. Under kontrollen framkom det att föraren emellanåt har kört utan förarkort i färdskrivaren, vilket föranledde totalt fem överträdelser mot kör- och vilotidsbestämmelserna och användande av kontrollapparat.