Tidigare management på Navistar misskötte Internationals motortillförsel.Fotograf: Sven-Erik Lindstrand

Första steget in i Nordamerika för VW

Samma dag som samarbetet mellan Volkswagen Trucks & Bus och Navistar International i USA offentliggjordes deltog Proffs i introduktionsprogrammet i Södertälje för den nya Scania-modellen. VW är ägare till både MAN och Scania. Händelsen ser ut som en tanke, eftersom brist på fungerande motorer har varit en källa till både förluster och tappade marknadsandelar för Navistar.

För VW är inträdet i Navistar avsett att bli inträdesbiljetten till den Nordamerikanska marknaden. Både MAN men framför allt Scania har moderna motorprogram. Scanias 16-liters V8 på 730 hk borde vara önskedrömmen för en amerikansk åkare.

Steget mellan Euro 6 avgasbestämmelser och amerikanska EPA 2010 är inte så stort. Men många turer återstår innan ord och tanke blir verklighet. Och mycket pengar kommer det att kosta för alla inblandade parter.

Om artikeln

Publicerad: 2016-09-07 16:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter MAN Navistar Scania Volkswagen