Fotograf: Heidi Bodensjö

LKW i nytt cabotage-trubbel

I fredags stoppades ett LKW-ekipage av trafikpolisen i Helsingborg. Bristande dokumentation ledde till att åkeriet gjorde sig skyldig till olaga cabotage. Men betalningen skulle dröja, chauffören övergav sedermera lastbilen och på måndagen stod den fortfarande kvar utanför polishuset i Helsingborg...

Någon sanktionsavgift betalades alltså inte på kontrollplatsen, varför det blev poliseskort till polishuset och stopp för fortsatt resa. Men fredagen gick utan att några pengar kom in.

På LKW Walter, är det Gerhard Mueller som svarar på frågor. Det har gått lång tid sedan sist vi behövde talas vid och nu undrar vi vad som hänt.
– Trailern hämtades från Kombiterminalen i Malmö för lossning i Höganäs och stoppades sedan då han skulle lasta returlast i Helsingborg, säger Mueller. Chauffören hade glömt att hämta ut dokumenten från järnvägstransporten.

Mueller säger att de försökte få polisen att förstå att detta i grunden var en helt laglig transport och att de kunde skicka dokumenten som saknades, men polisen stod kvar vid att dokumenten, på anmodan, ska kunna visas upp på plats annars hanteras ärendet som olaga cabotage.
– Vi fick inte polisrapporten förrän på fredag eftermiddag och hann inte sätta in pengar innan helgen, säger Mueller.

Den tyska chauffören ska, enligt Mueller, ha lämnat fordonet för att ta sig hem för att hålla helgvila. Pengarna då?
– Dem har vi fört över i dag och lastbilen blir hämtad i morgon, avslutar Gerhard Mueller på LKW Walter.

Att förskottet på sanktionsavgiften har betalats, bekräftas av polisen.
– Jag kan se att man mycket riktigt har betalat, konstaterar trafikpolis Sören Johansson under tisdagen.

Om artikeln

Publicerad: 2016-08-09 17:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg LKW Walter Olaga cabotage Trafikpolisen