Bilinspektör Lars-Olof Tuvesson hänger på klampen på det litauiska ekipaget för att se till så att helgvilan inte ?förkortas? ännu en gång.Fotograf: Göran Rosengren Bilinspektör Lars-Olof Tuvesson hänger på klampen på det litauiska ekipaget för att se till så att helgvilan inte ?förkortas? ännu en gång.Fotograf: Göran Rosengren

Klampades för fusk med helgvilan

Två förare från Litauen chansade på att strunta i helgvilan. Något som inte gick hem. Istället blev det en klamp på hjulet samt rast och vila på stället.

Under måndagsmorgonen drar många chaufförer igång veckans arbete. Så gjorde även två förare i ett litauiskt ekipage, trots att helgvilan inte varit tillräckligt lång.

När tidningen Proffs kommer till polisens kontrollplats vid Långeberga i Helsingborg, i syfte att i verkligheten hålla koll på transportfusket, har trafikpolisen just påbörjat en kör- och vilotidskontroll av den dubbelbemannade lastbilen.

På frågan om hur lång helgvila föraren och hans kollega har haft, svarade en av chaufförerna att de stått stilla i 45 timmar.

Vid en närmare kontroll visar det sig att det svaret var lite väl mycket avrundat – uppåt. I själva verket hade killarna stått stilla i cirka 18 timmar, vilket renderade i böter för båda, som betalades på plats.

Utöver den oförutsedda utgiften, blev fordonet dessutom klampat. 

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-19 08:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Klampning Kör- och vilotider Trafikpolisen