Fotograf: Göran Rosengren

Kaj Inrikes växer – och nyanställer

För 47 år sedan inledde Arne Johansson från småländska Älmhult ett samarbete med ett litet grannföretag i byn. Ikea. Idag, många Billybokhyllor senare, har Ikea växt till en multinationell koncern.
Lika stort har inte åkeriet, som idag heter Kaj Inrikes AB, blivit. Men det har absolut växt. Och snart blir det ännu större, i takt med att samarbete med Ikea stärks. 

Det anrika åkeriet Kaj Inrikes har ingått ett nytt avtal med Ikea som innebär att man från och med den 1 juni i år kommer att transportera möbeljättens gods från Jönköping och Älmhult till Malmö och Kalmar samt från Hultsfred till Jönköping.

De nya uppdragen omfattar cirka 1 800 hellaster per år, vilket motsvarar en volymökning på 18 till 20 procent i åkeriet.

Redan idag kör Kaj Inrikes nästan uteslutande för Ikea, ett samarbete som man nu alltså kommer att utöka.

I expansionens kölvatten följer ett behov av fler chaufförer. Dagens cirka 40 anställda kommer att bli knappt 50, vilket i klartext betyder att man behöver rekrytera ytterligare 6-8 personer, med stationsort Älmhult och Jönköping.
– Vi ser gärna att kvinnor söker tjänsterna. Jag tror att det har många positiva effekter i den annars så mansdominerade chaufförsbranschen, förklarar åkeriägaren Kaj Johansson.

Idag förfogar åkeriet över 25-talet lastbilar, något som inte kommer att förändras i det första skedet.
– Vi kommer att utöka våra samarbeten med andra åkerier samtidigt som de bilar som vi har idag kommer att rulla mer, berättar Kaj Johansson.
– Vi får helt enkelt se hur behovet ser ut lite längre fram.

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-17 14:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Ikea Kaj Inrikes