Fotograf: SVT

SVT Västernorrland:

Olaglig Ikea-transport får kritik

SVT har publicerat ännu ett uppföljande inslag efter det halvtimmeslånga reportaget i Uppdrag granskning den 4 november. Den här gången sätter man fokus på Ikea, som SVT Västernorrland uppmärksammade i samband med att trafikpolisen i Sundsvall stoppade en transport som körde på uppdrag av möbeljätten och som visade sig vara olaglig.

I det senaste nyhetsinslaget medverkar återigen Proffs reporter Heidi Bodensjö. Och den här gången riktar man strålkastarljuset inte endast mot Ikea utan mot alla transportbeställare, som man menar bör ta ett allt större ansvar. Något som går helt i linje med vägtransportbranschens krav.

Heidi ger också ett lättbegripligt exempel på vad en ”dyrare transport” innebär för den prislapp som slutkonsumenten ser i butiken.

Se inslaget på SVT Nyheter – klicka här!

Om artikeln

Publicerad: 2015-11-13 07:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Heidi Bodensjö Ikea SVT Västernorrland Uppdrag granskning