Heidi Bodensjö

Listar alla artiklar taggade med: Heidi Bodensjö

SVT Västernorrland:

Olaglig Ikea-transport får kritik

SVT har publicerat ännu ett uppföljande inslag efter det halvtimmeslånga reportaget i Uppdrag granskning den 4 november. Den här gången sätter man fokus på Ikea, som SVT Västernorrland uppmärksammade i samband med att trafikpolisen i Sundsvall stoppade en transport som körde på uppdrag av möbeljätten och som visade sig vara olaglig.

MISSA INTE VECKANS UPPDRAG GRANSKNING

Polisforskare: ”Trafikpolisen har i princip slaktats”

I kvällens Uppdrag granskning beskriver SVT-reportrarna Rolf Lunneborg och Håkan Alamaa den situation som råder inom trafikpolisen i Sverige. Och det är en dyster bild som målas upp, sett ur den seriösa vägtransportnäringens perspektiv.

Proffs redaktör i veckans Uppdrag granskning:

Lagens korta arm

Veckans avsnitt av SVT:s "Uppdrag granskning" tar upp situationen inom trafikpolisen. Man belyser farorna med den olagliga trafiken och ställer detta i relation till den krympande organisationen som trafikpolisen utgör.

Tips till polisen satte stopp för chaufför med 1,82 promille

På morgonen torsdagen den 11 september, fortsatte Julijus Staniskauskas från Litauen, sin färd från Arboga söderut med sin last av möbler. Hur den resan såg ut, vet vi inte, men efter att ha svängt ner på riksväg 50, efter Statoil Brändåsen väster om Örebro, blir det uppenbart att hans körförmåga brister. Resan tar slut när han senare ska svänga in på riksväg 49 och där möts av polisen.