TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Tommy Holl / Arkvibild Fordonen på bilden har inget med artikeln att göra.Fotograf: Tommy Holl / Arkvibild

Slutkört

DSV säger upp avtal med svensk ”makedon-åkare”

När åkeriet från Norrköping som kör bland annat för DSV, för tredje gången på några få månader stoppades och rapporterades av polisen, blev måttet rågat för DSV som har sin logga i stora bokstäver på åkeriets bilar. Nu är det slutkört för åkeriet hos DSV.

En del av åkeriets chaufförer har bland annat rapporterats för att ha falska handlingar och ett av fallen var den makedonska föraren med falsk bulgarisk identitet som friades av Sundsvalls Tingsrätt. Ett friande som ledde till omfattande protester såväl nationellt som internationellt genom ”Här stannar Sverige”.
Fallet överklagades och under våren väntar Hovrätten.

När åkeriet nyligen åter ertappades med en chaufför som saknade korrekta handlingar, tog Proffs ånyo kontakt med DSV:s vd Magnus Malmqvist och frågade hur högt deras ribba låg för acceptans av dylikt där deras företagsnamn så tydligt figurerar.

Svar kommer från Fredrik Pedersen, Director Key Account Management som förklarar att de tar detta på största allvar. Han ber dock att få återkomma.

Och Pedersen återkommer som utlovat:
– När en eller flera uppmärksammade avvikelser vid en revision rapporteras, ska dessa, av den som uppmanats, rättas till inom en angiven kort tid, förklarar Pedersen. Avvikelserna kan vara av mindre art, men också så allvarliga att de måste rättas till omedelbart.

Det aktuella åkeriet har emellertid inte åtgärdat bristerna, så vad har DSV kommit fram till?
– Vi har genomfört en revision av åkeriet och denna, tillsammans med de inträffade incidenterna, har medfört att avtalet med åkeriet från och med den 12 januari i år, med en månads uppsägning, sägs upp, fastslår Pedersen.

Han avslutar med att berätta att DSV årligen genomför revisioner av åkerier och andra underleverantörer. De arbetar proaktivt inom alla områden för att förhindra att liknande händelser samt incidenter ska inträffa. Och de har alla intentioner att följa aktuella nationella och internationella lagar och förordningar.
– Det finns ingen acceptans inom DSV för lagbrott och vi har stor respekt för de rättsvårdande myndigheterna som vi anser gör ett mycket bra arbete, säger Fredrik Pedersen på DSV.

Om artikeln

Publicerad: 2015-01-17 13:28
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Falska körkort Rättsfall