Fotograf: Scania Fotograf: Scania

Scania levererar 200 renhållningsfordon till Italien

Scania har vunnit en upphandling i Milano som innebär leverans av upp till 200 sopbilar. Ordern innefattar även servicekontrakt för fordonen.

Lastbilarna levereras till Amsa, en stor italiensk avfallshanteringskoncern som är verksam i centrala Milano och kringliggande förorter. Upphandlingen syftar till att förstärka vagnparken för avfallshantering i staden.

Scania och påbyggaren Farid Industrie har arbetat tillsammans med anbudsansökan för att erbjuda ett ramavtal för baklastade sopbilar. Avtalet omfattar upp till 100 dieseldrivna lastbilar och 100 lastbilar som drivs av komprimerad naturgas (compressed natural gas, CNG). Fordonen levereras under en period på 24 månader från dess att kontraktet undertecknats. Fordonen är 3-axliga Scania P-serielastbilar med 9-litersmotorer på antingen 250 eller 280 hk.

? Ordern är extremt viktig eftersom den innebär en fortsatt utveckling av relationen med både Amsa och Farid Industrie, säger Franco Fenoglio, VD på Italscania.
I affären ingår också service via Scanias servicenätverk.

Det täta samarbetet med Farid Industrie har resulterat i att Scania i Italien under de senaste 18 månaderna märkbart har ökat sin marknadsandel i segmentet för specialfordon och fordon för offentlig verksamhet.

Om artikeln

Publicerad: 2014-04-15 10:10
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Faird Industrie Företagsnyheter Scania