DEBATTARTIKEL

Sverige tar alla priser i olympiad för inkompetens

Åkare Åkesson sitter på sin kammare och tittar ut över det samhälle som uppenbarligen saknar en politisk styrning med förmåga att hantera de problem landet står inför.
Fanns det en olympiad i flathet och inkompetens skulle Sverige inta samtliga pallplatser utan konkurrens! Föga smickrande för ett land som i årtionden varit ett föregångsland på många områden.

I dagspressen skrivs regelbundet om stölder, förfalskade körkort, lastbilar med stöldgods och rattfyllerister. I de allra flesta fall är det fråga om utländska fordon och förare som högaktningsfullt struntar i allt vad lagar och regler heter. Vad värre är, myndigheterna tycks vara fullständigt förlamade inför den tilltagande brottsligheten dessa transportörer ägnar sig åt! I den mån det utfärdas straff är de skrattretande låga.

Duktiga poliser rapporterar de brott som de upptäcker, men därefter tävlar åklagarna om att lägga ner fallen, även de fall som uppenbarligen är fråga om straffbara handlingar! Stärker det synen på Sverige som rättsstat? Ingalunda, eftersom vi snarare framstår som Europas pajas!

Däremot jagar myndigheterna med hjälp av datorer och dataprogram svenska förare och åkare som kan ha missat någon knapptryckning i färdskrivaren. Eller ännu värre, de kan ha kört några minuter för länge på grund av den ishalka som numera är standard på våra vägar. Då minsann slår myndigheterna till med full kraft mot detta oerhörda brott.

Det är patetiskt att se hur myndigheter agerar i sina så kallade kontroller. Utländska aktörer kan i princip härja som de vill samtidigt som millimeterprecision gäller för svenska förare och åkeriägare. När skall vansinnet få ett slut? Vem har kraft och mod att ställa ansvariga myndighetschefer mot väggen och avkräva kvalitet i myndighetsutövningen?

Som om det inte vore nog med den utomordentligt klena kompetensen inom Transportstyrelsen, de politiska företrädarna tycker dessutom att behovet av trafikpoliser inte längre föreligger.

Man anser att de automatiserade kontrollerna ersätter poliser på vägen. Man tar sig för pannan inför denna akademiska kullerbytta! Finns det inte någon form av sunt tänkande och kunskaper kvar inom det som kallas för makteliten?

Innan valet var det mycket snack från Socialdemokraterna om vikten av ordning och reda. De talade sig varma om de åtgärder som skulle vidtas mot den olagliga verksamheten, bara de vann valet.

Med facit i hand kan man konstatera att det var väldigt mycket snack och oerhört lite verkstad, för att inte säga obefintlig verkstad!

Med önskan om ett bättre 2016 där beslutsfattarna faktisk fattar och också fattar beslut!

Åkare Åkesson, Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-11 17:07
Kategori: Debatt
Taggar: Debatt Politik Rättssäkerhet Transportstyrelsen