Genrebild. Foto: Rigspolitiet Genrebild. Foto: Rigspolitiet

Dansk åkare döms för att ha medverkat till olagliga godstransporter

En åkeriägare från södra Jylland tog under gårdagen emot sin dom av rätten i danska Sønderborg, som dömde honom till böter för att ha medverkat till olagliga godstransporter. Mannen ska enligt domen betala 175 000 danska kronor för sitt tilltag.

Efter att polisen under en tid hade efterforskat åkeriföretagets verksamhet, valde Tungvognscenter Syd för ganska exakt ett år sedan (den 16 maj 2022) att stoppa företagets fyra lastbilar. Åkeriet hade dock endast två bekräftade kopior av sitt gemenskapstillstånd.

Åkeriägaren blev i egenskap av ägare, direktör och transportledare dömd för att ha medverkat till att under perioden 19 april till den 16 maj 2022 vid 19 tillfällen ha använt tre lastbilar samtidigt och för att vid nio tillfällen ha använt fyra.

Åkeriägaren erkände de faktiska förhållandena men har inte bestämt sig för om han tänker överklaga domen eller inte. Bötesbeloppet motsvarar cirka 280 000 svenska kronor.

Någon företagsbot blir det däremot inte fråga om eftersom åkeriet har gått i konkurs.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-23 08:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Gemenskapstillstånd Rättsfall Tungvognscenter Syd