Stockholm

Listar alla artiklar taggade med: Stockholm

Majoritet emot miljözoner för personbilar i Stockholm

En klar majoritet av stockholmarna, 56 procent, är negativa till förslaget att förbjuda bensin- och dieselbilar i vissa delar av staden 2026, medan 35 procent är positiva. Det visar resultatet av en Demoskop-undersökning som Riksförbundet M Sverige beställt. Samtidigt anser 76 procent att luften i Stockholm är bra eller mycket bra.
M Sverige vill i stället för nya miljözoner se förbud av matleveranser på tvåtaktsmoped och tidigare sandsopning för att sänka partikelhalterna.
Pråm sparar 50 000 lastbilstransporter skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande. Foto: Stockholms stad

Pråm ersätter 50 000 tunga lastbilstransporter genom Stockholm

I fredags avgick första pråmen med bergmaterial, från bygget av nya tunnelbanan, till Norra Djurgårdsstaden. Det är ett långsiktigt samarbete mellan Stockholms stad och Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana för att återanvända det bergmaterial som genereras när den nya tunnelbanan byggs. Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden kommer att använda materialet som utfyllnad när nya gator, torg och kvarter byggs.
Bild hämtat från gruppens Facebook-sida.

Freedom Convoy Sweden 2022 – konvoj för ”människans frihet”

Freedom Convoy i Kanada visar hur mycket kraft som uppstår när människor förenas. Den 19 februari är det dags för Freedom Convoy Sweden då fordon från norr och söder ska mötas i Stockholm. Protesterna som framförs är en del av en global rörelse startad av vanliga människor. Budskapet man proklamerar är: Nej till vaccinpass, för rättigheten att bestämma själv över sin kropp och lägre bränslepriser. Pandemilagen måste skrotas då den saknar vetenskaplig grund och skatten på drivmedel ska ner med minst 70 procent.