Skattebrott

Listar alla artiklar taggade med: Skattebrott

Hur svenska är våra svenska dragbilsåkerier – egentligen?

I kölvattnet av de artiklar som vi publicerar på nätet, på temat ”Transportfusket i fokus”, är det vanligt att branschfolket i kommentarerna vid respektive artikel vill att speditörer och transportköpare i större utsträckning använder sig av svenska åkerier. När jag besöker trafikpolisen i Helsingborg i början av april, råkade jag komma mitt i en ”svenskinsats” - som var temat för dagens kontroll.

Fem döms till fängelse i skånsk dieselhärva

Fem män från södra Sverige har dömts till fängelse mellan 1 och 5 år för omfattande ekonomisk brottslighet. Männen har med hjälp av bulvanföretag importerat stora mängder diesel som deklarerats som smörjolja eller rostskyddsolja. På det sättet har man lurat staten på mångmiljonbelopp i skatt.

Daf

Mångmiljonkrav mot Andreassons står fast

Arbetsdomstolen har nu hållit muntliga förberedelser i målet mellan Transportarbetareförbundet och Andreassons Åkeri i Veddige. Och Transport står fast vid sitt krav att åkeriet ska betala 20 miljoner kronor i skadestånd för kollektivavtalsbrott.

Prenumeration 2020-09

Ge-Ge:s Åkeri AB i konkurs

Ge-Ge:s Åkeri AB i Norrköping försattes i förrgår i konkurs på grund av en lönefordran.
Konkursen har i månader föregåtts av rykten om obetalda fakturor och krångel med löneutbetalningar. Rykten som tog ordentlig fart när den 41-årige man som anses ha drivit företaget i början av mars häktades för bland annat skattebrott och överträdelse av näringsförbud.

Skattebrott, bokföringsbrott och överträdelse av näringsförbud

Ny ekohärva under uppsegling i åkeribranschen

En 41-årig man som i många år varit verksam inom åkeribranschen häktades i fredags av Norrköpings tingsrätt misstänkt för skattebrott, bokföringsbrott och för att ha överträtt beslut om näringsförbud.

VBG onspot