Sifo

Listar alla artiklar taggade med: Sifo

Här är musiken som gör dig till en fartdåre

Var tredje svensk uppger att de påverkas att köra snabbare när en viss typ av musik spelas i bilen. Rock är det som får flest att trycka extra på gaspedalen medan opera, jazz och klassisk musik har en lugnande effekt, visar en Sifo-undersökning från bilförmedlaren Kvdbil.

Svenskarnas pinsammaste missar med bilen

Från att tappa bort bilnyckeln till att tanka med fel bränsle. I en Sifo-undersökning från bilförmedlaren Kvdbil, öppnar svenska bilister upp om sina pinsammaste missar.

Sifo: De är mest hatade i trafiken

Cyklister är de minst omtyckta trafikanterna, men inte av alla och i hela landet. Bland storstadsbor och icke-bilister är det elsparkcyklister som står lägst i kurs, enligt en Sifo-undersökning från bilförmedlaren Kvdbil. Undersökningen visar också att farliga omkörningar är det beteende som får flest att se rött.

Kraftig ökning av rattsurfare – efter förbudet

Användandet av mobiltelefon under bilkörning har blivit vanligare efter förbudet. Det visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bilförmedlaren Kvdbil. När lagen infördes för två år sedan var det en av fyra som rattsurfade – nu är det en av tre.

Konsumenter vill ha hållbara transporter framför korta transporttider

Under lång tid har det funnits en föreställning om att Sveriges invånare önskar få sina varor så snabbt och billigt som möjligt, något som i sin tur gynnat mindre hållbara transportslag som lastbilar och flyg. En föreställning som inte stämmer, enligt en ny Sifo-undersökning.

Färgerna som sänker värdet på din bil

Färgen har stor betydelse när svenskar väljer bil. Ska du sälja en svart eller vit bil kan du känna dig trygg, men är den rosa eller orange finns det risk för att den inte blir såld. Det visar en Sifo-undersökning som gjorts.

Pop och hårdrock mest populärt bakom ratten

Nio av tio bilägare lyssnar på musik när de åker bil, det visar en ny Sifo-undersökning av bilauktionssajten Kvdbil.se. De genrer som skapar mest körglädje är pop och hårdrock ? medan punk får flest att stänga av bilradion.