SFVF

Listar alla artiklar taggade med: SFVF

SFVF kräver lagändring om vinterdäck på personbilar

Bilar med vinterdäck är tydligt överrepresenterade i dödsolyckor sommartid. Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.
- Enligt en ny studie, där man granskat uppgifter om 800 personbilar i dödsolyckor under maj–september under tio år, hade 17 procent vinterdäck, alltså en bil av sex. Det kan ligga till grund för onödiga olyckor, säger Claes Åström vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

SFVF: Okunskap om elbilar kan leda till svåra olyckor!

Elbilar blir allt vanligare. Bra för miljön, hör vi ofta - men det finns faror som det kanske inte pratas lika frekvent om. Och okunskap i kombination med den nya tekniken kan få förödande konsekvenser.
- När jag läser hur besiktningsföretag kontrollerar elfordon och upptäcker skador men låter fordonet passera som godkänt blir jag skrämd, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

TRP expanderar – och blir medlem i SFVF

Den 16 november invigde Cuwab Verkstad sin nybyggda TRP-butik för reservdelar och tillbehör till tunga fordon i Kallhäll. Etableringen blir ett utökat samarbete med Nordic Truckcenter. Knappt två veckor senare meddelar Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF att TRP också ansluter sig till föreningen.

SFVF i öppet brev till infrastrukturministern:

Lagstifta om vinterdäck på alla axlar

Sverige skulle snabbt kunna uppnå ett bra resultat avseende Nollvisionen, det långsiktiga målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt till följd av trafikolyckor i Sverige.
? Även denna vinter har vi fått uppleva snöstormar med avkörningar och trafikolyckor. Också under andra delar av året inträffar olyckor där människor alldeles i onödan skadas eller omkommer, säger Bo Ericsson, vd för nordens största fordonsbranschförening, SFVF.