TRP expanderar – och blir medlem i SFVF

Den 16 november invigde Cuwab Verkstad sin nybyggda TRP-butik för reservdelar och tillbehör till tunga fordon i Kallhäll. Etableringen blir ett utökat samarbete med Nordic Truckcenter. Knappt två veckor senare meddelar Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF att TRP också ansluter sig till föreningen.

Truck & Trailer Parts (TRP) är världens största leverantör av reservdelar till tunga fordon. Sortimentet innehåller över 150 000 reservdelar och tillbehör till tunga fordon, lastbilar av alla fabrikat samt släp och trailers.
– Förutom den egna butiken i Markaryd introducerade vi även ett rikstäckande servicenätverk för alla fabrikat av tunga transportfordon. Samtliga DAF-auktoriserade verkstäder representerar varumärket TRP och nu utökas samarbetet med Cuwab, som bygger ut sina lokaler för att rymma en dedikerad TRP butik, säger Veronica Sköld, affärsområdeschef på Nordic Truckcenter.

Cuwab är en komplett personbils- och lastbilsverkstad med bland annat 15 verkstadsplatser, bromsprovare, smedja, slang-/hydraulverkstad, reservdelsbutik och full ackreditering. Verkstaden utför reparationer på alla lastbilsfabrikat som finns i Sverige.


Cuwab är sedan tidigare
fullserviceverkstad för DAF och man har nu alltså även etablerat ett lager med TRP-reservdelar för samtliga fabrikat av tunga fordon. Samtidigt är Cuwab en del av TRP-nätverket och kommer att utföra service och reparationer för TRP-kunder samt hantera serviceavtal och garantier.
– Vi har ett väldigt bra samarbete med Nordic Truck Center sedan tidigare och det är jättekul att vi nu får introducera TRP i Mälardalen. För oss innebär partnerskapet att vi både breddar vårt sortiment och kan korta ner leveranstiderna, säger Allan Madsen, reservdelschef på Cuwab.

Idag meddelas att TRP även ansluter sig till Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, som är Nordens största bilbranschförening och representerar över 2 200 seriösa medlemsföretag. Medlemmarna i SFVF består av professionella service-, däck-, glas- och skadeverkstäder, bil-, husbil- och husvagnhandlare samt rekonditioneringsföretag för personbilar och lastbilar.
– Vi ser positivt på SFVF:s arbete, speciellt i dialogen med myndigheter, departement och verk. Det bidrar till att vi som generalagent tillsammans med våra servicepartners får vår bransch hörd. Samtidigt är kvalitet och konkurrens på lika villkor viktiga frågor för oss, säger Veronica Sköld.

Och hos SFVF är man glada för att TRP valt att bli medlem.
– Återigen är det ett kvitto på att vårt arbete för fria och auktoriserade verkstäder behövs. När en generalagent vill utveckla sig och knyta sina återförsäljare till SFVF sänder det en mycket tydlig signal, säger Bo Ericsson, vd på SFVF.

Foto: Viktor Primér

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-29 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Cuwab Nordic Truckcenter SFVF Sveriges Fordonsverkstäders Förening TRP